Etnicii rromi, care apelau la Fabrica de Permise de la Suceava condusă de comisarul șef Radu Obreja, erau taxați suplimentar

Procurorii Serviciului Teritorial al DNA Suceava au reușit să descoase ițele Fabricii de Permise de la Suceava condusă de comisarul șef Radu Obreja. Anchetatorii au stabilit că zeci de analfabeți au obținut permisul de conducere după ce i-au mituit pe Obreja și compania.

În ceea ce privește metoda de lucru ce presupunea utilizarea tehnicii de comunicare audio-video pentru fraudarea probei teoretice, s-a remarcat utilizarea aceluiași tarif  perceput și de către Radu Ionuț Obreja. Suma de bani percepută și primită cu titlu de mită de către Obreja pentru a comunica toate răspunsurile corecte aferente chestionarului electronic era de 2.200 de euro sau 2500 de euro în cazul persoanelor care proveneau din alte județe sau erau de etnie rromă.

Pentru simetrie și pentru a nu crea dezechilibre sau o situație concurențială, aceeași sumă de bani a fost stabilită de către Radu Ionuț Obreja să fie percepută și în cazul candidaților care fraudau proba teoretică cu ajutorul tehnicii de comunicare la distanță.

S-a constatat faptul că a fost identificat un mod de operare standardizat, în raport de care toți membrii acționau în vederea realizării scopului final. S-a stabilit așadar în mod clar că toate sumele de bani care îi priveau pe candidații care erau ajutați să fraudeze examenul teoretic îi erau predați lui Obreja doar prin intermediul lui Gheorghe Ionel Perijoc. Suma de bani care ajungea  la comisarul șef Radu Ionuț Obreja pentru fiecare candidat era de minimum 1.200 de euro.

Adauga comentariu