EXCLUSIV CRIMINALUL asistentei, condamnat pentru că a bătut o altă fostă iubită! Polițiștii l-au găsit ascuns după soba din casa mamei

Crima de azi noapte, de pe Aleea Detunata, putea fi evitată dacă MOHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED era arestat preventiv încă de acum doi ani, când a atacat-o cu bestialitate pe o altă fostă iubită, tot din SUCEAVA. Bărbatul a fost reținut pe 23 octombrie 2018 după ce a intrat cu forța peste fosta iubită, a bătut-o şi i-a distrus telefonul pentru că voia să se despartă de el. Actul de violență al lui Mohamed s-a transformat într-o banală trimitere în judecată abia în februarie 2019, iar prima sentință - O AMENDĂ PENALĂ pentru săvârșirea infracțiunilor: lovirea sau alte violențe, distrugerea și violarea de domiciliu - s-a dat la începutul lunii acesteia. Magistrații i-au interzis prin sentință să nu folosească arme albe, însă MOHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED a ajuns tocmai să înjunghie o fostă iubită care profesa ca asistentă medicală la Cluj-Napoca. 

„Constată că prin încheierea de şedinţă din data de 13.07.2020, în baza art. 386 alin.1 C.p.p, s-a dispus schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care s-a dispus trimiterea în judecată din infracţiunea de furt calificat prev. de art. 228 alin.1 – art. 229 alin.1 lit. b şi alin.2 lit. b Cod penal în infracţiunea de furt calificat prev. de art.228 alin.1 – art. 229 alin.2 lit. b Cod penal (faptă din 09.10.2018) şi din infracţiunea de violare de domiciliu, distrugere, ameninţare în formă continuată, furt calificat (faptă din 09.10.2018 - persoană vătămată Saghin Camelia- Elena). În baza art. 38 alin. 1 Cod penal, art. 39 alin. 1 lit. b) Cod penal contopeşte pedepsele cu închisoarea stabilite prin prezenta şi aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea, de 1 (un) an şi 4 (patru) luni închisoare, la care adaugă un spor de 1/3 din celelalte pedepse stabilite, respectiv 3 (trei) luni închisoare, urmând ca, în final, inculpatul să execute pedeapsa rezultantă de 1 (unu) an şi 7 (şapte) luni închisoare. 

În temeiul art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei închisorii rezultante de 1 (unu) an şi 7 (şapte) luni sub supraveghere, pedeapsa rezultantă a amenzii penale în cuantum de 1900 lei urmând a fi executată efectiv. În temeiul art. 92 C. pen. stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani, care începe să curgă de la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. În temeiul art. 93 alin. 1 C. pen. obligă inculpatul MOHAMED-IMAN-MUSTAFA MOHAMED la respectarea următoarelor măsuri de supraveghere pe durata termenului de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de probaţiune Suceava, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În temeiul art. 93 alin. 2 lit.b C.pen., pe durata termenului de supraveghere inculpatul MOHAMED-IMAN-MUSTAFA MOHAMED are obligaţia să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate apreciat ca adecvat de către Serviciul de Probaţiune Suceava. Inculpatul MOHAMED IMAN MUSTAFA MOHAMED va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 70 zile la una din următoarele două instituţii publice: Primăria Comunei Udeşti, judeţ Suceava sau Primăria Mun. Suceava, instituţia urmând a fi decisă de consilierul de probaţiune din cadrul Serviciului de Probaţiune Suceava în urma evaluării iniţiale a inculpatului. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 07.08.2020”, arată magistrații de la Judecătoria Suceava.

Edilul din comuna în care era domiciliat Mohamend Imam Mustafa susține că tânărul nu era cunoscut cu comportament violent în localite și că a lucrat ca șofer pe tir. 

„Tatăl lui era ceva arab și nu era prin zonă. În ultimele luni MUDI, că noi așa îi zicem, a lucrat ca șofer la o firmă internațională de transporturi. Ceva găinării a făcut el de avea Mercedes-ul ăla în două uși, că mă-sa e casnică. După pandemie parcă nu a mai lucrat nicăieri. Probleme în sat nu făcea, dar am auzit că la Suceava erau dosare penale pe numele său. Azi dimineață a intrat poliția în casă și l-a găsit ascuns după sobă. Din ce am auzit el nu a declarat nimic, și-a făcut bagajul și a plecat”, ne-a declarat primarul comunei Udești.  

 

Adauga comentariu