Federația Sanitas atrage atenția asupra situației de la Spitalul Județean Suceava

Federația Sanitas trage un semnal de alarmă cu privire la situația dramatică de la Spitalul Județean Suceava. Reprezentanții Sanitas au emis și un comunicat de presă în acest sens:

„SITUAȚIA DE LA SPITALUL JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SUCEAVA – URMARE A LIPSEI DE PROCEDURI

Am numi ziua de astăzi <<ZIUA 0>> a ceea ce va urma în spitalele românești. Și asta pentru că a apărut prima situație pe care am prevăzut-o în toate comunicările noastre cu factorii de decizie care încearcă fără succes să gestioneze criza pandemică.

La Spitalul Județean de Urgență Suceava sunt 11 medici confirmați cu COVID 19 și mulți alți salariați de acolo așteaptă cu emoție rezultatele testelor!

Si asta pentru că:

- Personalul medical nu a fost dotat cu materiale de protecție adecvate și suficiente și nu a fost suficient instruit pentru a se proteja.

- Pacienții care vin la spital nu declară toate amănuntele necesare triajului corect.

- Testarea personalului medical și a pacienților din spitale nu se face cu frecvența necesară, autoritățile nu au înțeles că este obligatoriu acest lucru.

- Nu există reguli stricte pentru managementul crizei, conducătorii instituțiilor nu au fost instruiți, iau măsuri aleatorii, disproporționate și neunitare.

- Se fac în continuare rapoartele de gardă în stil clasic, întâlnindu-se toți salariații în sălile de ședințe, în loc să se folosească grupuri de whatsApp, monitoarele din spitale sau computerele existente în fiecare cabinet pentru transmiterea de informații, raportări, instructaje etc.

- Personalul medical și cel de îngrijire continuă să folosească mijloacele de transport în comun astfel fiind expus contactului cu populația posibil transmițătoare a noului virus.

Atragem atenția că în aceste condiții situația de la SJU Suceava se poate extinde rapid și poate duce iremediabil la blocarea unui număr mare de unități sanitare importante fără de care nu avem cum să încetinim măcar răspândirea virusului, la stoparea pandemiei și salvarea celor grav afectați fiindu-ne aproape imposibil să ne mai gândim!

Deși considerăm că deja este târziu, solicităm imperios autorităților să ia măsuri drastice pentru stoparea acestui fenomen!

PROTEJAȚI OAMENII ȘI INSTITUȚIILE CARE PROTEJEAZĂ ȘI SALVEAZĂ VIEȚILE NOASTRE, ALE TUTUROR!”.

Adauga comentariu