Femeia care l-a amenințat pe activistul de mediu Daniel Ghinghiloschi a primit o amendă penală de 1.500 de lei

Judecătoria Rădăuți a condamnat-o pe Steluţa Cojocariu la pedeapsa de 1.500 de lei amendă penală pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare”.

Partea vătămată este activistul de mediu Daniel Ghinghiloschi.

Decizia nu este definitivă. Față de aceasta se poate face apel în termen de 10 zile de la comunicare.


La data de 23 februarie 2021, la ora 14.05, polițiștii din Vicovu de Sus au fost anunțați telefonic de către Dănuț Ghinghiloschi, din orașul Solca, cu privire la faptul că, pe raza comunei Brodina, se deplasează un camion încărcat cu lemne, supraîncărcat și neasigurat cu centuri de siguranță.

Un echipaj s-a deplasat spre locul indicat de apelant, ocazie cu care pe DJ 209G  de pe raza satului  Falcău, comuna Brodina, au făcut semn regulamentar de oprire unui camion MAN ce transporta lemne. Șoferul a fost identificat în persoana lui Constantin Breabăn, din comuna Brodina.

În timp se aștepta un echipaj din cadrul ISCTR Suceava și lucrătorii din cadrul Ocolului Silvic Brodina pentru inventarierea transportului de lemn, la ora 17.51, polițiștii au fost apelați pe telefonul de serviciu tot de către Dănuț Ghinghiloschi cu  privire la faptul că a observat încă un transport de lemne posibil nelegal. Având în vedere sesizarea, membrii patrulei s-au deplasat pentru interceptarea transportului de lemne pentru verificarea sesizării. Când au ajuns la fața locului, au depistat un camion Mercedes Benz condus de Sorin – Petru Cîrciu. În urma verificărilor făcute de polițiști s-a stabilit faptul că transportul de lemne era legal, având emis cod unic de însoțire a materialului lemnos, fiind verificat în aplicația SUMAL 2.0.

Cu ocazia verificărilor făcute cu privire la legalitatea transportului, între Dănuț Ghinghiloschi și Dinu Cojocariu (52 de ani) și Steluța Cojocariu (49 de ani), din comuna Brodina, reprezentanții SC ASCUNSU SRL, a izbucnit un conflict, ocazie cu care numiții Dinu și Steluța Cojocariu i-au adresat cuvinte și expresii jignitoare lui Dănuț Ghinghiloschi.

Dinu și Steluța Cojocariu au fost sancționați amendați cu 1.000 de lei fiecare, pentru adresare injurii.

Dănuț Ghinghiloschi a depus la sediul Poliției orașului Vicovu de Sus o plângere penală pentru săvârșirea infracțiunii de „amenințare” și a menționat că urmează să depună înregistrări video la dosarul cauzei.

Adauga comentariu