Femeia din Marginea, care și-a înjunghiat socrul cu un cuțit de bucătărie în postul Paștelui, a fost condamnată la patru ani de închisoare

Tribunalul Suceava a condamnat-o pe Daniela Liliana Băcilă la patru ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de „tentativă de omor”.

Din custodia femeii a fost confiscat cuțitul cu care a comis fapta.

Decizia nu este definitivă. Aceasta are drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Vă amintim faptul că la finalul lunii mai 2021, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a Danielei Liliana Băcilă pentru săvârşirea infracţiunii de „tentativă la omor”.

Începând cu luna ianuarie/februarie 2021, socrul Danielei Liliana Băcilă a început să se deplaseze tot mai des la locuinţa inculpatei ajutând-o la diverse activităţi gospodăreşti în repetate rânduri însă, cele două persoane consumând cantităţi mari de băuturi alcoolice.

Într-o zi din perioada 07-14 aprilie 2021, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între cele două persoane a avut loc şi un incident violent, în cadrul căruia persoana vătămată a lovit-o cu un corp sau mijloc contondent pe inculpată în zona capului.

La data de 19 aprilie 2021, persoana vătămată a fost la locuinţa inculpatei din localitatea Marginea şi a consumat cu aceasta o cantitate relativ mare de băuturi alcoolice – 0,5 litri vodcă precum şi 2,5 litri bere, însă în cursul zilei de 20 aprilie 2021, pe la ora 12.30, inculpata i-a cerut persoanei vătămate să părăsească locuinţa, din cauza stării de ebrietate în care se afla aceasta din urmă, motiv pentru care între cei doi s-a declanșat un conflict verbal. Deși persoana vătămată nu s-a dedat la un comportament agresiv, inculpata, fără vreun motiv întemeiat, a luat un cuţit de bucătărie de pe masă (cu lungimea lamei de 12 cm şi cu vârful ascuţit) şi cu acest obiect a lovit victima de sus în jos în zona pieptului, lateral dreapta. După aceasta, inculpata a contactat telefonic un agent de poliție solicitându-i să vină la locuinţa sa pentru a-i oferi sprijin persoanei vătămate, afirmând în mod mincinos că aceasta s-a lovit singură cu un cuţit şi este în stare gravă.

După deplasarea organelor de poliție la fața locului, victima a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

„Leziunile provocate persoanei vătămate au necesitat în vederea vindecării un număr total de 30-40 zile de îngrijiri medicale și i-au pus viaţa în primejdie, acestea fiind aplicate cu intenţia de a-i suprima viaţa, având în vedere că loviturile au fost intense, exercitate cu un cuțit și au vizat zone vitale.

Cauza a fost instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale”, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.

 

Adauga comentariu