Femeile din Suceava continuă să fie victime ale concubinilor agresivi. Trei ordine de protecție emise în doar câteva ceasuri

La data de 5 noiembrie 2019, polițiștii din Vatra Dornei au fost anunțaţi de Ana A. (32 de ani), localnică, despre faptul că, pe la ora 08.25, a fost așteptată, urmărită și amenințată de concubinul ei, Ioan Pazar (54 de ani), din comuna Vama. Femeia nu a fost lovită, iar după ce s-a încuiat în propria casă, bărbatul a plecat.

Cu câteva zile înainte, la data de 27 octombrie a.c., Ana A. a declarat că a fost lovită de către Ioan Pazar, în timp ce se afla în mașina cu care se deplasau pe raza județului Harghita.

În cursul zilei de 2 noiembrie 2019, Ana A. a plecat de la domiciliul concubinului întorcându-se la Vatra Dornei, unde locuiește cu cei doi copii minori și cu părinții săi.

Ioan Pazar a încercat insistent să o contacteze pe fosta concubină prin telefon și mesaje pentru a relua relația cu acesta și pentru a o convinge să revină la locuința lui.

Văzând că femeia nu mai dorește să continue relația, în dimineața zilei de 5 noiembrie 2019, s-a deplasat pe raza municipiului Vatra Dornei, așteptând-o în dreptul unui cămin, unde Ana A. a refuzat să stea de vorbă și a fugit spre locuința.

În urma evaluării situaţiei de fapt şi a completării formularului de risc a fost emis un ordin de protecţie provizoriu pe o perioadă de cinci zile.

În acest caz urmează să fie întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „violenţă în familie”.

În aceeași zi, în jurul orei 12.10, Elena P. (32 de ani), din municipiul Rădăuți, se afla în faţa casei sale, a fost abordată de fostul concubin, Mihai Iacob (32 de ani), localnic.

Între cei doi s-a iscat o ceartă, ocazie cu care individul a lovit-o pe femeie cu palma peste faţă, după care a ameninţat-o cu acte de violenţă. După incidentul produs, Elena P. s-a deplasat la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde a depus plângere.

Aceasta nu a avut nevoie de îngrijiri medicale ca urmare a bătăii încasate.

Polițiștii au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de Mihai Iacob pe o perioadă de cinci zile.

În acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „lovire sau alte violenţe” şi „ameninţare”.

Tot în aceeași zi, la ora 13.50, Poliţia municipiului Rădăuţi a primit o plângere din partea Maria T. (25 de ani), localnică, despre faptul că a fost ameninţată cu bătaia de către fostul concubin, Petru Ciobanu (29 de ani), din comuna Straja.

Din verificările făcute de polițiști a rezultat că, în cursul zilei de 5 noiembrie 2019, în jurul orei 13.50, în timp ce Maria T. se afla în sediul unei firme din Rădăuţi, a venit fostul concubin şi, pe fondul unei discuţii contradictorii, între cei doi s-a iscat un conflict.

Individul a ameninţat-o pe tânără cu bătaia. După incident, Maria T. a mers la sediul Poliţiei municipiului Rădăuţi, unde a depus plângere.

Și în acest caz poliţiștii au emis un ordin de protecţie provizoriu faţă de Petru Ciobanu pe o perioadă de cinci zile. Acesta s-a ales și cu un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „ameninţare”.

 

 

Adauga comentariu