FIECARE PARTID CU CRIZA PERSONALĂ. CRIZA DIN ROMÂNIA NU-I INTERESEAZĂ, NUMAI CEA DIN PROPRIILE BUZUNARE: Florin Cîțu, propunerea liberalilor pentru funcția de premier în negocierile de la Cotroceni

Liberalii anunţă, joi seară, că Biroul Executiv Naţional a decis, în unanimitate, ca la consultările de la Controceni să fie propus Florin Cîţu pentru funcţia de premier. Propunerea va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional. Delegaţia care va participa la consultările cu şeful statului va fi formată din Florin Cîţu, Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu, transmite News.ro.

”Partidul Naţional Liberal a decis în şedinţa Biroului Executiv Naţional, din această seară, ca nominalizarea PNL, pentru funcţia de prim-ministru, la consultările de luni, de la Palatul Cotroceni, să fie Florin Cîţu, prim-ministrul interimar, preşedintele PNL”, au transmis, joi seară, liberalii.

Propunerea va fi validată, luni, în şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.

”Astfel, în conformitate cu articolul 89 litera o, BEX al PNL a decis, în unanimitate, ca propunerea pentru Biroul Politic Naţional al PNL, pentru funcţia de prim-ministru al României, pe care PNL o va face în cadrul consultărilor cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, să fie preşedintele PNL, Florin Cîţu”, au mai precizat liberalii.

Aceştia anunţă că delegaţia care va reprezenta PNL la consultările convocate de preşedintele României este formată din: preşedintele PNL, Florin Cîţu, şi prim-vicepresedintii: Rareş Bogdan, Gheorghe Flutur, Lucian Bode şi Iulian Dumitrescu.

Și USR și-a stabilit echipa de negociere cu președintele Iohannis, în total dispreț față de noțiunea de negociere: Stelian Ion și Anca Dragu, printre delegați

Biroul Național al USR a stabilit, într-o ședință, joi seară, delegația partidului pentru consultările de la Cotroceni: Dacian Cioloș, Dan Barna, Anca Dragu, Stelian Ion și Cristian Ghinea.

”Delegația USR va merge cu un mandat clar în privința reformelor pe care viitorul premier trebuie să le îndeplinească într-un calendar asumat de toate partidele care formează coaliția de guvernare”, a anunțat partidul printr-un comunicat transmis joi.

Reprezentanții formațiunii susțin că Biroul Național a analizat mai multe soluții la creșterea prețurilor la energie și gaz și a stabilit că parlamentarii USR vor propune săptămâna viitoare un pachet de măsuri care să ajute atât consumatorii casnici, cât și IMM-urile și instituțiile publice în această iarnă.

Tot joi seară, Biroul Național al USR a propus ca parlamentarii să elaboreze o inițiativă legislativă prin care să fie introduse criterii de transparență pentru alocarea banilor din fondul de rezervă al Guvernului:

”Decizia a fost luată în contextul în care premierul demis Florin Cîțu se folosește fără scrupule de fondul de rezervă al guvernului în ultimele zile la Palatul Victoria. În prezent, regulile după care se împart acești bani sunt cele stabilite de Liviu Dragnea, din dorința sa de a da bani preferențial către primari și consiliile județene (…) USR susține nevoia urgentă de a sprijini consumatorii, în primul rând prin reducerea impactului pe care statul îl are direct asupra creșterii prețurilor prin accize și TVA, urmată de măsuri de compensare adiționale”, se arată în comunicatul transmis de USR joi.

PSD mimează opoziția, ”tunatul și fulgeratul contra”. Au dat jos guvernul, ar trebui să își asume guvernarea. Dar poziția din umbră crede că le va fi de folos în 2024. Doar că românii știu de aceste jocuri politicianiste. Și mai știu și că România se duce de râpă în timp ce ei mimează că sunt politicieni. Negociatori pe cadavrul României.

Președintele social-democraților, Marcel Ciolacu, a anunțat după moțiunea de cenzură împotriva guvernului Cîțu și că ar fi gata să susțină doar un guvern tehnocrat, care să pregătească alegeri anticipate pentru anul viitor și doar dacă acesta ar adopta zece condiții puse de PSD, între ele plafonarea prețului la energie, subvenții pentru familiile nevoiașe, creșterea alocațiilor, a salariului mediu și a pensiilor, cumpărarea rapidă a încă 1500 de paturi speciale pentru terapie intensivă.

Această ofertă făcută de Marcel Ciolacu la Antena 3 după căderea lui Florin Cîțu sugerează că PSD e gata să înceapă negocierile cu PNL și cu Klaus Iohannis. Nimeni nu poate crede, însă, că PSD chiar ar vrea să declanșeze alegeri anticipate și că parlamentarii social-democrați ar renunța de bunăvoie la fotoliile lor confortabile și bine plătite din Senat și Camera Deputaților, pentru care au cheltuit mulți bani și multă energie.

Deci, în vreme ce USR face avansuri inutile liberalilor, social-democrații se pregătesc să bată palma cu PNL. 

Adauga comentariu