Filmul „Suge-o, Ramona!” va fi lansat de Ziua Îndrăgostiților

Filmul „Suge-o, Ramona!”, care are la bază cartea cu același nume, scrisă de suceveanul Andrei Ciobanu, va apărea în cinematografe de Ziua Îndrăgostiților,  la data de 14 februarie 2019.

Trailer-ul filmului a apărut pe youtube la data de 19 decembrie 2018

Filmul va fi în limba engleză, astfel crescând șansele ca filmul să „prindă” și la publicul din alte țări, nu doar în România.

„Şi fiindcă în viaţă cel mai bine e să te compari cu cei mai buni decât tine şi nu cu cei mai slabi, am decis să-l facem în limba engleză pentru că «ce, noi suntem mai proşti ca americanii?» Doamnelor şi domnilor, cu mare emoţie în suflet şi mândrie în gând vă prezint trailerul filmului «Suge-o, Ramona»”, a spus Andrei Ciobanu.

Lungmetrajul „Suge-o, Ramona!” este așteptat de aproape trei ani

La data de 31 mai 2016, Andrei Ciobanu a anunțat pe pagina sa de Facebook faptul că se va face film după cartea sa. Acesta a și povestit cum a apărut ideea producerii unui film inspirat din „scrierile” sale.

„Anul trecut in august eram la dentist. Si cum stateam eu acolo aproape plangand cu chestii prin gura, imi suna telefonul: nu stiam numarul. Resping apelul si trimit sms in care spun ca nu pot sa vorbesc. Nu trec 5 secunde si primesc un sms de la acelasi numar care imi spunea sa sun urgent, de indata ce pot vorbi.

Dupa 2 ore, am facut asta. Omul mi-a spus cine e, mi-a zis ca i-a placut mult povestea mea si m-a intrebat daca nu vreau sa fac si un film dupa carte. Discutia a durat 15 secunde si negocierea dintre noi, vreo 3 minute.
Oamenii au insistat sa scriu eu scenariul, asa ca l-am luat pe prietenul si pe colegul meu, Alex si ne-am pus pe treaba, sub indrumarile Cristinei. Dupa 4 luni de scris, de corectat, de rescris, de taiat, de scos, de adaugat si tot felul de alte chestii de genul, in sfarsit l-am terminat. 
Nu am vrut sa fac acest anunt pana cand nu devenea ceva oficial fiindca nu am vrut sa arunc niste vorbe fara temei pe facebook”, a scris pe pagina sa de Facebook, Andrei Ciobanu.

În film nu vor apărea doar actori cu diplome

Pentru realizarea lungmetrajului evident era nevoie de niște persoane care să joace rolurile din scenariu. Pentru alegerea acestor persoane, Andrei Ciobanu împreună cu Cristina Iacob (regizorul filmului Selfie), au cerut ajutorul tinerilor cu vârste între 18 - 25 ani. 

„Nu căutăm neapărat tineri care studiază ori au terminat actoria fiind talentul nu se arată neapărat prin diplome”, au menționat aceștia în urmă cu aproximativ doi ani.

Narațiunea „Suge-o, Ramona!” este povestea unei deveniri, o confesiune onestă despre maturizare sexuală și morală, despre trecerea de la adolescență la maturitate. Hilare sau triste, emoționante sau cinice, aventurile lui Andrei sunt cele ale adolescentului obișnuit, care caută, încearcă, eșuează sau învinge, totul pentru a o impresiona pe fata visurilor sale. 

Cu toții ne amintim de prima iubire adolescentină, care vine la pachet cu suferință, trădare, fluturi în stomac, scenarii fanteziste. La prima iubire lumea se prabușește și renaște la fiecare atingere, la fiecare dialog, în fiecare zi. Prins între pasiunea pentru Ramona și dorința de a se răzbuna pentru indiferența ei, Andrei trăiește câteva aventuri extrem de incitante și se transformă din timidul îndrăgostit într-un Casanova modern.

De unde a pornit „Suge-o, Ramona!” și cum a evoluat?

La data de 26 septembrie 2013, Andrei Ciobanu, scria pe Facebook o mică povestire despre o fată de care îi plăcea în liceu şi o păţanie pe care a avut-o alături de ea când erau la o cabană cu mai mulţi prieteni.

„Acea postare avea să fie primul capitol din cartea ce urma să o scriu şi anume «Suge-o, Ramona».  Am publicat-o pe 14 februarie 2015 şi a devenit în foarte scurt timp cea mai citită/vîndută carte din România. A adunat o grămadă de oameni care i-au sorbit cu drag fiecare rând şi vreau să le mulţumesc, iar alţii au decis să o judece fără măcar să o deschidă. Mulţi mi-au spus că de multă vreme nu au mai râs atât de mult citind o carte, iar unii m-au înjurat ascunşi după nickname-uri şi tastaturi. 

Cert este că în vara anului 2016 am primit de la Cristina Iacob (regizorul filmului Selfie) o ofertă de a ecraniza povestea născută pe facebook şi continuată în librării pe care am acceptat-o fără să clipesc. Am scris scenariul, am tăiat, am şters, am rescris, ne-am enervat,am căutat actori, ne-am îmbrăţişat, am filmat, ne-am înjurat şi apoi ne-am pupat timp de doi ani de zile şi până la urmă treaba a ieşit”, a spus suceveanul Andrei Ciobanu.

Scenariul filmului este semnat de Alex Coteț și de Andrei Ciobanu. Filmul este regizat de Cristina Iacob.

„Neştiind despre ce este vorba, «Suge-o, Ramona!» nu m-a atras să o citesc decât atunci când am văzut-o în librărie: o carte de peste 400 de pagini, citită de mai mult de un milion de tineri; adolescenţi care au ales să citească şi altceva înafara paginii de Facebook. Am fost plăcut surprisă să găsesc o poveste frumoasă de dragoste, prin care am trecut cu toţii în perioada adolescenţei, scrisă cu mult umor, şi care se întâmplă exact în perioada în care am făcut şi eu liceul. M-am regăsit în multe situaţii. Este «Romanul adolescentului miop» al zilelor noastre“, a spus  Cristina Iacob.

 

În anul 2017, Andrei Ciobanu a scos cartea „Suge-o, Andrei!” 

Prezentarea cărții este următoarea:

Singurul mod în care poți să afli dacă ai reușit să uiți cu adevărat o persoană pe care cândva o iubeai cu toată puterea ta este să te întâlnești cu ea, s-o privești în ochi și să nu-ți dorești s-o iei în brațe. Abia dacă reușești lucrul asta poți să spui că ești pregatit să treci mai departe. 

Mulți dintre noi, dacă nu toți, am avut o poveste de iubire care ne-a dat lumea peste cap și ne-a făcut sufletul să zburde de fericire ori să urle de durere. O persoană care ne-a bântuit gândurile ani întregi și pe care cu greu am reușit să o scoatem din suflet. O persoană pe care am căutat-o în fiecare relație nouă și care ne-a lăsat cicatrici invizibile, dar adânci.

Încercând s-o uite pe Anemona, Andrei are tot felul de aventuri, unele amuzante, altele neobișnuite. Dar în realitate, el nu caută pe altcineva. Căutarea lui este o căutare de sine. Și de fiecare dată se găsește în altă persoană, în mod diferit.

O carte care o să te facă să zâmbești, să râzi în hohote, să te gândești la propria relație sau, pur și simplu, să te miri ce mare-i grădina Domnului! 

sursa foto: voxpedia.ro, ziuadecj.realitatea.net, adevarul.ro

 

Adauga comentariu