Firma care a transformat Suceava într-o cocină a semnat un contract în valoare de 18 milioane de euro cu Primăria

Firma Diasil, una dintre societățile agreate de primarul Ion Lungu în municipiul Suceava, a semnat un contract în valoare de 18 milioane de euro cu Primăria condusă de edilul sucevean. Diasil Suceava în colaborarea cu Ritmic Ilișești au obținut contractul de salubrizare menajeră a Sucevei, care durează până în 2030. 

„I-am rugat ca această perioadă de mobilizare să dureze cât mai puțin în așa fel încât să aducem orașul la o stare de curățenie acceptabilă și am toată convingerea că firma Diasil poate să facă acest lucru în asociere cu Ritmic pentru că a mai dovedit acest lucru în Suceava. În urmă cu vreo doi ani de zile orașul era destul de curat”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

În ultimii ani, cei de la Diasil, în colaborare cu colegii de la Florconstruct, s-au ocupat de strângerea gunoaielor de pe raza municipiului Suceava, activitatea lor nefiind tocmai apreciată de către suceveni. Oamenii s-au arătat nemulțumiți de mizeria din oraș și de faptul că resturile menajere nu sunt adunate la timp de la tomberoane.

Deși firma Diasil nu este foarte iubită de către suceveni, edilul Sucevei, Ion Lungu, se bătea cu pumnul în piept că va semna contractul de salubrizare cu această societate, înainte ca instanțele de judecată să se pronunțe cu privire la contestațiile formulate de firmele concurente.

„Eu aș avea curajul să închei contractul cu firma câștigătoare, că tot așa nici până la iarnă nu încheiem”, declara Ion Lungu, în urmă cu o lună de zile.

În noul contract sunt prevăzute următoarele: instalarea unui număr de 200 de puncte de colectare îngropate sau semi îngropate, realizarea de două locuri de joacă în fiecare an, pe durata celor 12 ani a contractului, montarea a 1.000 de coșuri de gunoi stradale, distribuirea unui număr de 12.000 de pubele la casele din oraș pentru deșeuri umede și uscate, precum și alte reglementări, pentru a pune accent pe colectarea selectivă.

„Timp de 60 de zile operatorul are termen de mobilizare iar după această dată îi revine sarcina fermă de a repara toate punctele de colectare, de a le dezinfecta, de a aduce tomberoane noi și de a mări frecvența de colectare a gunoiului. Ulterior, vom preda amplasamente și vom începe instalarea punctelor îngropate”, a menționat viceprimarul Lucian Harșovschi.

În perioada următoare, sucevenii vor putea observa dacă atitudinea celor de la Diasil față de nevoile lor se va schimba într-un fel sau altul.

Sursa foto: Facebook/ Sandrinio Neagu, Palmos Laurentiu. 

Adauga comentariu