Firma președintelui TNL Suceava alimentează cu dezinfectanți Primăria municipiului Suceava condusă de PNL-istul Ion Lungu: „Eu nu văd nici o problemă”

Președintele Organizației Municipale a TNL Suceava, Valentin Huianu, este abonat la banii instituțiilor publice din județ, cărora le vinde dezinfectanți și produse de curățenie. Printre clienții săi se numără și Primăria municipiului Suceava, condusă de liberalul Ion Lungu - șeful lui Huianu pe linie de partid.

În lunile ianuarie, februarie și martie, firma Majordom Hygiene SRL, deținută de Valentin Airinei Huianu și de soția sa, Maria, figurează cu 190 de cumpărări directe în portalul achizițiilor publice, însumând aproximativ 340.000 de lei, adică aproximativ 70.000 de euro. Cea mai consistentă achiziție este cea făcută de Primăria Suceava, condusă de Ion Lungu, care a cumpărat 200 de recipiente cu dezinfectant pentru mâini, în valoare totală de 55.000 de lei. Fiecare astfel de recipient are 5 litri și este vândut la prețul de 275 de lei.

Potrivit anunțului, dezinfectantul vândut de firma șefului TNL Suceava este o „soluție lichidă pe bază de alcool pentru igienizarea mâinilor”.

Contactat de Libertatea, Huianu a susținut că firma sa funcționează de 15 ani și că succesul lui în afaceri nu are nici o legătură cu statutul său de șef al TNL Suceava.

„Eu nu văd nici o problemă. Prețul este corect, puteți verifica. Ne-au solicitat, am vândut. Nu înțeleg unde se vrea să se ajungă cu chestia asta. Eu am firma de 15 ani și lucrez în domeniu, vând și la privat, și la instituții de stat. Pentru câteva sute de lei acolo… Nu știu dacă e cazul să scrieți despre mine. Eu nu mă pretez la povești de genul ăsta”, a declarant Huianu.

Frumoasa familie liberală de la Suceava

Valentin Huianu nu este doar asociat la firma Majordom Hygiene SRL, ci și administrator la firma deținută de fostul ministru al culturii, liberalul Bogdan Gheorghiu, B.G. Media SRL. Firma lui Gheorghiu deține televiziunea Bucovina TV și are, la rândul ei, încheiate contracte cu instituțiile publice din județul Suceava, inclusiv cu Primăria Suceava condusă de Ion Lungu.

În luna ianuarie, Primăria Suceava a atribuit către firma lui Bogdan Gheorghiu un contract de 147.000 de lei pentru servicii de promovare TV.

Sursă material: Libertatea

Sursă foto: Facebook/ Huianu Valentin

Adauga comentariu