Fiul unui consilier de la Garda Forestieră Suceava amendat pentru că transporta ilegal cherestea

Tăierile ilegale de copaci din pădurile Bucovinei par de neoprit sau poate chiar nu se dorește ca această ramură infracțională să fie stopată o dată pentru totdeauna. Pe lângă sutele de cioate ce se găsesc prin mai toate pădurile din județ, tăierile ilegale mai pot fi sesizate prin transporturile ilegale de material lemnos.

Un astfel de exemplu a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. În seara zilei de sâmbătă, 11 ianuarie 2020, la ora 19.55, un echipaj din cadrul Secţiei nr.1 de Poliţie Rurală Vadu Moldovei a oprit pentru control pe DN 2, pe raza comunei Vadu Moldovei, un TIR și remorcă condus de un tânăr, de 29 de ani, din oraşul Frasin, care transporta lemn, respectiv, cherestea de esenţă răşinoase.

Cum existau suspiciuni cu privire la legalitatea transportului, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor silvici, care la data de 13 ianuarie 2020, în urma verificărilor făcute au stabilit faptul că, SC Fenster DOR SRL Stulpicani a efectuat două transporturi de lemn cu acelaşi mijloc de transport, dar remorci diferite şi a folosit acelaşi aviz de însoţire prezentat pentru control de șofer şi cod online emis de aplicația informatică.

Concret, firma din Stulpicani a efectuat două transporturi de cherestea în volum total de peste 100 mc în zilele de 10 și 11 ianuarie 2020, ambele transporturi fiind direcționate către o societate din comuna Valu lui Traian, județul Constanța.

În acest caz s-a dispus amendarea cu 15.000 de lei a societăţii comerciale Fenster DOR SRL Stulpicani emitentă a documentelor și administrată de Ionel Nacu (33 de ani) pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 şi confiscarea celor 55,81 mc de cherestea de esență rășinoase în valoare de 35.662 de lei, care a fost predată în custodie Ocolului Silvic Fălticeni.

Ionel Nacu este fiul lui Mihai – Mugurel Nacu, consilier în cadrul Gărzii Forestiere Suceava. Nacu senior este cunoscut în județ pentru profesionalismul său, băgând spaima în patronii de gatere.

 

Adauga comentariu