Florconstruct primește de la CJ Suceava peste 640.000 de euro pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea Grădiniței Speciale din Fălticeni

Firma Florconstruct a câștigat licitația organizată de Consiliul Județean Suceava pentru „Contract de lucrări de construcții pentru proiectul <Șanse egale pentru un viitor mai bun>”.

Obiectivul general al investiției constă în lucrări de reabilitare, modernizare și dotare la corpurile de clădire C1 – grădinița veche, C2 – grădinița nouă și C3 – centrala termică ale Grădiniței Speciale Fălticeni, unitate de învățământ special aflată în finanțarea Consiliului Județean Suceava, care vor asigura condiții superioare de confort, igienă și sănătate.

În prezent Grădinița Specială din Fălticeni școlarizează 105 copii cu deficiențe mintale moderate, severe, profunde și asociate, cu tulburări din spectrul autist, copii cu deficiențe senzoriale asociate, repartizați în 11 grupe amenajate corespunzător.

Grădinița se află în intravilanul municipiului Fălticeni, pe str. Pictor Dimitrie Hîrlescu, nr. 6 și are o suprafață totală de 3.444 mp.

Conform proiectului tehnic întocmit, în cadrul acestei investiții sunt prevăzute a se realiza următoarele:

Lucrări de reabilitare:

  • măsuri de reabilitare termică și eficientizare energetică a clădirilor;
  • lucrări de reparații la învelitori, jgheaburi și burlane ;
  • lucrări de amenajare la curtea interioară (căi de acces, trotuare, spații verzi, rețea de canalizare pluvială, relocare conductă de gaze naturale).

Lucrări de modernizare:

  • construcție scară de evacuare în timp considerat optim, în situații de urgență;
  • amenajarea accesului către magazia de alimente, respectarea circuitului funcțional la bucătărie;
  • lucrări de renovare la blocul alimentar (înlocuire gresie și faianță la blocul alimentar).

Activități de dotare:

  • dotarea cabinetelor psihopedagogice cu materiale didactice moderne, corespunzătoare tipurilor de terapii specifice de compensare;
  • dotarea sălii de kinetoterapie și a sălii de educație psihomotrică și polisenzorială;
  • amenajarea / dotarea unei sălii de haloterapie / perete de sare.

Valoarea totală a achiziției, fără TVA, este de 2.665.862,69 lei. Mai exact, adăugând TVA-ul și transformând leii în euro (4,95 lei = 1 euro) rezultă circa 640.884 de euro.

La această licitație au fost depuse două oferte, una a firmei Florconstruct și una a firmelor AS IT Construct, Electric Iacob CYI, Instalatorul și Lusek.

Adauga comentariu