Fluturaș nu mai ai aripioare, procurorul Ionuț Vasile ți le-a retezat!

De aproape două săptămâni, baronul ancestral Gheorghe Flutur, care smântânește județul Suceava după bunul său plac, tace ca puiul sub cloță deși, în județul ăla unde blaturile politice și slugile din instituțiile de forță care se prefac că muncesc sunt la ordinea zilei. Prea multă tăcere însă strică. E trist că tace și presa locală cumpărată cu doi lei de Fluturică, prostiutându-și meseria.

Acum câteva zile, un eveniment major a zguduit județul: mâna de șpagă a lui Gheorghe Flutur, vicepreședintele CJ Silviu Cristinel Crețu, a fost prins cu mita-n gură ca ultimul prost chiar în biroul său de către procurorii DNA.

La fel de trist este că flagrantul și reținerea nu au fost făcute de DNA Suceava cu procurori lipsiți de coloană vertebrală ci de șeful interimar al DNA Cluj, procurorul Ionuț Vasile, care l-a găbjit pe Cristinel Crețu.

Pentru intimidarea opiniei publice, Flutur și-a scos la înaintare argații din instituție, punându-i să dea comunicate penibile, dar a scos la încălzire și prostituatele din presa locală, cărora le-a ordonat să minimizeze “incidentul”. Dar incidentul nu e un simplu incident ci o bombă cu ceas. Asta deoarece mâna de șpagă a lui Flutur nu numai că a încasat 30 de zile de arest, dar ieri instanța clujeană i-a respins și contestația astfel că va rămâne, cel puțin pe acest termen, la pârnaie și își va ciocni propriile ouă de-a lungul sărbătorilor pascale.

Acum că ne-am lămurit cu gravitatea faptei omului lui Flutur, e timpul să trecem la adevăratele întrebări. Prima dintre ele este de ce tace papagalul de Flutur? Căci el este șeful instituției corupte și ar trebui nu numai să îl suspende din funcție și din orice demnitate politică, dar în spiritul luptei anticorupție pe care PNL o afișează ar trebui să se dezică ferm de Cristinel Crețu în public, într-o conferință de presă.

Vă spun eu de ce nu o face: Flutur e căcat pe el la propriu și la figurat că Cristinel Crețu acum că care timp mai mult să se gândească în pârnaie s-ar putea să “tușească” și să-și scape pielea colaborând cu procurorii, lucru pe care chiar ar trebui să îl facă fiindcă șpaga aia nu a luat-o numai pentru el și ar fi păcat să stea singur în arestul preventiv sau chiar după aceea la Rahova sau Gherla în timp ce Flutur se distrează pe banii pe care chiar Cristinel i-a luat.

O altă mare întrebare este de ce premierul, și de acum președintele legitim al PNL, Nicolae Ciucă nu ia o poziție fermă în cazul corupției de la Suceava. Nu ar fi fair-play să îi adresăm domnului Flutur această întrebare așa că i-am adresat-o azi dimineață, prin intermediul unui SMS, însuși lui Ciucă. Nu de alta, dar eu sunt convins 110% că Cristinel nu e la prima șpagă luată, că nu a luat niciodată șpagă doar pentru el și că a “raportat” șpaga superiorului său politic Gheorghe Flutur.

Din nefericire a fost nevoie ca DNA să facă curat în ograda județului Suceava. Frumos ar fi fost ca un obosit sulfuros anturat în 20 de ani cu toți corupții PDL-ului să fi fost aruncat în buda istoriei chiar de către electoratul său.

Faptul că sucevenii au fost așa de idioți să îl mai aleagă încă o dată ne arată cât de vulnerabilă moral este în continuare România.

Eu pariez că Cristinel Crețu se va “sparge”. Voi?

Comentarii

cetatean

14.04.2022 13:25

Ministri, presedinti de CJ, primari se simt indreptatiti sa primeasca comisioane de la lucrarile de drumuri care sunt fabrici de bani. La randul lor constructorii de drumuri se simt si ei indreptatiti sa foloseasca materiale mai ieftine, straturile drumurilor sa fie mai subtiri. Inspectoratele in constructii sunt  puse in genunchi de politicieni si se se fac ca nu vad. 

sava

14.04.2022 13:45

scuturati-l pe mocanu, din_rect or pensionar de la cadastru si veti lua urma conturilor ascunse ale dihorului flutur si urma averilor imobiliare dosite de aceasta insecta jegoasa care a jacmanit miliarde in suceava in ultimii 20 de ani.
flutur la puscarie!
flutur la puscarie!

Adauga comentariu