Focar de COVID-19 la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret. Angajații spitalului au împărțit virusul la o petrecere

Un focar de Covid a apărut la Spitalul de Psihiatrie Cronici din Siret, județul Suceava, unde s-au infectat cu atât angajați, cât și pacienți, informează Monitorul de Suceava. Managerul Tiberiu Rotaru, a declarat duminică, 13 septembrie, că trei angajați și trei pacienți au fost confirmați pozitivi cu Covid-19.

Potrivit directorului Tiberiu Rotaru, cei trei angajați confirmați sunt contacți direcți ai altor cinci angajați ai spitalului, reveniți din concediu, cu care s-au întâlnit la o petrecere.

Angajații reveniți din concediu au fost testați înainte de a se întoarce la muncă și au fost confirmați pozitivi, motiv pentru care au fost testați toți ceilalți angajați care au participat la petrecere.

Tiberiu Rotaru a afirmat că pacienții și angajații sunt asimptomatici.

Angajații confirmați duminică pozitivi rămân pe secție, cei confirmați anterior sunt în izolare la domiciliu.

De asemenea, Pavilionul Cronici 3, unde a fost descoperit focarul de Covid, a fost carantinat. La celelalte două pavilioane nu arfi probleme.

„Noi testăm absolut toți angajații la revenirea din concediu, înainte să intre pe secție. Credem că la petrecere s-au infectat, pentru că cei care s-au întors din concediu au fost pozitivi”, a spus Tiberiu Rotaru.

Astăzi urmează să fie testați toți cei aproximativ 30 de pacienți și circa 30 de angajați ai Spitalului de Psihiatrie Cronici Siret.
sursa material: libertatea.ro

Adauga comentariu