Focuri de armă trase de polițiștii de frontieră pentru oprirea unor cărăuși care încercau să introducă în țară aproape 7.500 de pachete cu țigări de contrabandă

Ieri, 22 august 2020, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 07.30, polițiștii de frontieră au observat în apropierea graniței, pe direcţia localităţii Straja, mai multe persoane care se deplasau de la frontiera de stat spre interiorul ţării, transportând în spate colete voluminoase.

Imediat, aceștia au acționat pentru reținerea persoanelor efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi au fugit în direcţii diferite. Pentru reţinerea persoanelor, poliţiştii de frontieră au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, însă nici de această dată nu s-au oprit.

În cel mai scurt timp au fost anunţate despre eveniment autorităţile de frontieră din Ucraina, în vederea cercetării în comun a cazului.      

La faţa locului au fost descoperite cinci colete care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 7.490 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană.

Ţigările în valoare de 87.600 de lei au fost confiscate, iar în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Adauga comentariu