Focuri de armă trase și țigări de contrabandă de peste 150.000 de lei confiscate de polițiștii de frontieră suceveni

La data de 10 februarie 2019, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au declanșat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a observat, pe direcția localității Straja, mai multe persoane care transportau de la frontiera de stat către interiorul țării mai multe colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea persoanelor respective efectuând somațiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele și s-au dispersat în direcții diferite.

Pentru reținerea indivizilor care nu s-au supus somațiilor legale prin voce, oamenii legii au tras mai multe focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată contrabandiștii nu s-au oprit.

Imediat au fost informate autoritățile de frontieră ale statului vecin în vederea cercetării în comun a evenimentului.

Coletele cu țigări au fost transportate la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 7.400 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a cărei valoare se ridică la suma de 86.580 de lei.

Tot polițiștii de frontieră de la Brodina au descoperit în apropierea frontierei de stat, pe raza localității Costileva, mai multe colete cu țigări. Baxurile au fost duse la sediul sectorului, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 5.460 de pachete în valoare de aproximativ 64.000 de lei.       

În ambele cazuri, țigările au fost confiscate, polițiștii de frontieră efectuând cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală a frontierei de stat, fiind făcute totodată verificări în vederea prinderii persoanelor implicate și a documentării întregii activități infracționale.

Adauga comentariu