Fosta contabilă a Colegiului Național „Spiru Haret” Suceava a fost condamnată la doi ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Aceasta a provocat un prejudiciu de peste 85.000 de lei

Curtea de Apel Suceava a admis apelul Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava împotriva sentinței penale a Judecătoriei Suceava față de Mirela Cojocar pentru săvârșirea infracțiunilor de „fals material în înscrisuri oficiale”, „uz de fals” și „delapidare”.

Așadar, magistrații Curții de Apel Suceava i-au majorat pedeapsa inculpatei de la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare la doi ani de închisoare cu suspendare. Termenul de supraveghere stabilit este de doi ani.

Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei municipiului Suceava sau în cadrul DGASPC Suceava, pe o perioadă de 70 de zile.

Decizia este definitivă.

Mirela Cojocar a primit această condamnare deoarece în perioada în care lucra pe postul de contabil al Colegiului Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava a încercat să își însușească peste 85.000 de lei.

Totul a fost descoperit după ce, în anul 2016, conducerea colegiului a aflat că furnizorii de materiale și alimente pentru cantină sunt supărați pentru că nu și-au primit banii meritați.

Inculpata a recunoscut că din cauza unor probleme personale a ales să i-a banii respectivi.

În urma descoperirii, contractul de muncă al femeii a fost desfăcut. Pentru a plăti cât mai repede prejudiciul creat, Mirela Cojocar ar fi vândut un apartament.

Adauga comentariu