Fostul arbitru FIFA Alexandru Tudor, actualmente angajat al FCSB, a fost premiat de ÎPS Calinic. Cel dintâi a arbitrat finala campionatului de fotbal organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților

Arbitrul Alexandru Tudor, dar și Ciprian Anton, Președintele Asociației de Fotbal Suceava, au fost premiați de ÎPS Calinic la finalul primei ediții a campionatului de fotbal organizat de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților.

Arhiepiscopul Calinic i-a distins pe cei doi cu „Ordinul Mușatinilor” miercuri, 25 august 2021, la sediul Arhiepiscopiei. La ceremonie au fost prezente soția și fiica arbitrului și mai mulți consilieri ai ierarhului.

Totodată, Alexandru Tudor i-a dăruit ÎPS Calinic două cărți, iar Ciprian Anton i-a oferit o minge de fotbal și un tricou personalizat al echipei naționale de fotbal având inscripționate numărul 10 și numele „IPS Calinic”.

Alexandru Tudor a arbitrat în zilele de 23 și 24 august meciurile din faza finală a Campionatului de Fotbal pentru tinerii din parohiile Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților (ediția I – 2021).

Alexandru Tudor deține recordul meciurilor arbitrate în Liga I (381), numărându-se printre puținii arbitri români cu experiență la nivel internațional. Nu s-a sfiit niciodată să mărturisească credința în Dumnezeu și să își arate atașamentul față de valorile ortodoxe.

„Domnul Tudor este căsătorit, are doi copii, este nelipsit de la slujbele Bisericii în duminici și sărbători, are duhovnic și în toată activitatea sa demonstrează că este un bun creștin. Notorietatea de care se bucură face ca orice activitate în care este implicat să fie un apostolat. Din acest motiv, prezența domniei sale la Suceava, în Arhiepiscopia noastră, ne-a onorat și ne-a bucurat”, notează Biroul de Presă al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților într-un comunicat remis Basilica.ro.

 

Adauga comentariu