Fostul primar din Udești a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare

Înalta Curte de Casație și Justiție l-a condamnat pe Săvel – Viorel Botezatu (60 de ani), din comuna Udești, la trei ani de închisoare pentru comiterea infracțiunii de „folosirea sau prezentarea cu rea – credință de documente sau declarații false”.

Săvel Botezatu, fostul primar din Udești, s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Udești de unde a fost preluat de un echipaj și dus la Penitenciarul Botoșani. Acesta a fost încarcerat la ora 19.10.

În același dosar a mai fost condamnată Marinela Borza la doi ani de închisoare cu suspendare, în timp ce avocatul Dorin Andronic a fost achitat.

Săvel Botezatu, fostul primar de la Udeşti şi casiera primăriei din localitate Marinela Borza au fost reţinuţi la sfârşitul anului 2014 de procurorii anticorupţie. Săvel Botezatu a fost acuzat de influenţarea declaraţiilor, şantaj şi tentativă la comiterea infracţiunii de prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor.

El a mai fost judecat pentru „prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor” şi complicitate la comiterea infracţiunii de „prezentare de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor”.

Totodată, primarul ar fi sprijinit-o pe Marilena Borza să obţină nejustificat de la APIA Suceava, în campania 2013 şi în numele ACAUP Oadici Udeşti, suma de 416.782 de lei provenită din fonduri europene, prin depunerea de documente fictive, sumă ce a ajuns, sub forma redevenţe, în contul Primăriei Udeşti a cărui ordonator de credite era Săvel Botezatu.

Sursa foto: www.adevarul.ro

Adauga comentariu