Fostul pușcăriaș din Măneuți care l-a măcelărit pe amantul soției sale, cu care se afla în divorț, a fost trimis în judecată

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava l-au trimis în judecată pe inculpatul Dănuț Gheorghiță Sofronie (27 de ani), din satul Măneuți, comuna Frătăuții Vechi, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracțiunilor de omor și violenţă în familie cu raportare la infracțiunea de tentativă la omor

Anchetatorii au stabilit că Sofronie își are domiciliu în Măneuți, la locuinţa bunicii materne. Acesta este căsătorit cu Ancuța Luminița Sofronie, în urma căsătoriei rezultând un copil minor în vârstă de patru ani. Inculpatul era foarte violent motivul constituindu-l de fiecare dată gelozia, dar şi consumul de băuturi alcoolice. Din acest motiv, soția a solicitat instanței de judecată desfacerea căsătoriei, dosarul aflându-se în prezent  pe rolul instanţei.

La data de 5 martie 2020, în jurul orei 16.00, Mihai Crîșmăriței  (51 de ani) s-a deplasat la locuinţa tinerei de 27 de ani, din satul Costișa, pentru a o ajuta pe aceasta la treburile gospodăreşti.

În jurul orei 18.30, Ancuța Luminița Sofronie a părăsit locuinţa şi a mers la un magazin din apropiere, ocazie cu care în interiorul localului s-a întâlnit cu soţul ei, Dănuț Gheorghiță Sofronie. Acesta, aflat într-o vădită stare de ebrietate, consuma băuturi alcoolice și a început să-i facă diferite reproșuri soției sale.

În cele din urmă, cei doi soţi au mers împreună la locuinţa femeii, unde se mai afla Mihai Crîșmăriței și fiul minor al  inculpatul.

Pe fondul unor sentimente de gelozie, după ce în prealabil a închis pe interior uşa casei, Dănuț Gheorghiță Sofronie a luat un cuţit de bucătărie de pe un dulap şi fără a adresa vreun cuvânt s-a repezit asupra soţiei sale aplicându-i o lovitură în zona cervicală. Tânăra a reuşit să se ferească de cuţit astfel că lama acestuia i-a provocat o leziune superficială. Ancuța Luminița Sofronie a luat-o la fugă intenţionând să părăsească imobilul însă a fost prinsă de haine de către inculpat care a amenințat-o că o va omorî.

Aceasta a reuşit într-un final să scape, în sprijinul ei intervenind Mihai Crîșmăriței care l-a împins pe inculpat. Femeia a părăsit în grabă propria-i locuinţă alergând la vecini.

Pe fondul stării de gelozie, al consumului în exces de băuturi alcoolice cât şi  în agitația creată, inculpatul a iniţiat un atac asupra bărbatului de 51 de ani aplicându-i mai multe lovituri cu același cuţit în zone vitale ale corpului, în special în zona cervicală, dar şi în regiunea facială, craniană şi pectoral stânga. Loviturile şi leziunile au fost incompatibile cu viaţa, victima s-a prăbuşit în holul locuinţei într-o baltă de sânge.

La faţa locului au ajuns echipaje de ambulanţă şi poliţie, personalul medical constatând decesul victimei.

„În drept, faptele inculpatului care la data de 05.03.2020, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unei stări de gelozie, având asupra sa un obiect înţepător-tăietor apt de a produce moartea (cuţit de bucătărie) a exercitat cu intenţie acte de violenţă asupra soţiei sale aplicându-i o lovitură cu acel obiect într-o zonă vitală a corpului cauzându-i leziuni ce au necesitat 5-6 zile de îngrijiri medicale şi, în aceleaşi împrejurări a exercitat cu intenţie  acte de violenţă grave şi de mare intensitate asupra victimei aplicându-i mai multe lovituri de cuţit în zone vitale ale corpului, în special în zona cervicală, cauzându-i leziuni grave ce în scurt timp au condus la deces, întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de violenţă în familie cu raportare la infracţiunea de tentativă la omor şi omor ”, au explicat procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Sursa foto: www.monitorulsv.ro

Adauga comentariu