Fostul șef al Ocolului Silvic Moldovița îl atacă pe ministrul mediului: „Declarațiile apocaliptice ale d-lui Ministru Costel Alexe privind tăierile ilegale practicate în România, au dus la declanșarea procedurii de infrigement”

Printr-o postare pe Facebook, Georgel Zlei, fostul șef al Ocolului Silvic Moldovița și-a arătat nemulțumirea față de declarațiile lui Costel Alexe, Ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor.

„Stimați colegi silvicutori

Declarațiile apocaliptice ale d-lui Ministru Costel Alexe privind tăierile ilegale practicate în România, au dus la declanșarea procedurii de infrigement (încălcare). C.E. ne acuză că permitem intrarea de lemn tăiat ilegal pe piață. Declarația d-lui ministru, care se autoacuză și plângerile O.N.G.-urilor de mediu au determinat situația în care ne aflăm acum. Dl ministru Costel Alexe susține că în România se taie anual 38,6 milioane mc., din care legal doar 18 milioane mc. Afirmațiile d-lui ministru se bazează pe plângerile Agent Green, Greenpeace și Euronatur, coroborate cu cifrele contradictorii privind volumul tăierilor de la Inventarul Forestier Național (I.F.N.), cifre care nu au fost analizate și confirmate de Consiliul Științific și conducerea I.N.C.D.S. MARIN DRĂCEA.

Rezultatele obținute de I.F.N., ciclul al II-lea: Volumul de lemn recoltat anual, au fost analizate de A.S.A.S. - Secția de Silvicultură”, a transmis Georgel Zlei printr-o postare de pe Facebook.

Anul trecut, în urma investigațiilor reporterilor de la Recorder care au scos la iveală mai multe probleme întâlnite pe raza Ocolului Silvic Moldovița, Georgel Zlei și-a dat demisia din „motive personale”. Atunci, cel care a fost șef al Ocolului Silvic Moldovița timp de mai mulți ani, nu a vrut să comenteze motivele care l-au determinat să-și dea demisia.

După vreo două săptămâni, de când și-a dat demisia, Georgel Zlei ar fi avut o ocazie de a ocupa din nou funcția de șef al Ocolului Silvic Moldovița.  

După ce directorul general de la Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a fost schimbat din funcție, Zlei a început să se judece cu Direcția Silvică Suceava pe seama demiterii sale din fruntea ocolului.

„Am contestat decizia directorului general (n.r. - Gheorghe Mihăilescu) prin care mi-a impus demisia”, ne-a spus Georgel Zlei la data de 13 februarie 2020.

 

 

Adauga comentariu