FOTO 100 de copii de religii diferite au strâns gunoaiele din Ipotești

În jur de aproximativ 100 de copii din comuna Ipotești și-au unit forțele pentru a strânge gunoaiele aruncate la voia sorții pe raza localității. Trei preoți  au organizat acest eveniment pentru a curăța de deșeuri comuna în care locuiesc.

În fiecare an cele trei biserici din Ipotești, cea ortodoxă, cea penticostală și cea baptistă, își unesc forțele pentru a strânge gunoaiele din sat. Cu toții ies la curățenie sub motto-ul „Un suflet curat, un sat curat”.

Cei trei reprezentanți ai bisericilor speră că vor convinge și restul cetățenilor să nu mai arunce gunoaiele pe jos.

„Cred că este important ca noi ca cetățeni ai comunei să participăm într-un mod activ la curățenia din comună, să fim într-un mod activ și să atragem și atenția oamenilor care poate sunt neglijenți și aruncă gunoiul pe jos și să fim atenți la curățenia din jurul nostru, să atragem atenția atunci când nu se ține cont de interesul celuilalt, să fie frumos în comună. Până la urmă noi trăim aici și trebuie să fie frumos”, a declarat preotul penticostal, Alin Duciuc.

„Sperăm atât copiii, cât și cei maturi, văzând această acțiune să știe că gunoiul trebuie pus la coșul de gunoi și nu aruncat pe stradă”, a menționat pastorul baptist, Marcel Lungu.

„Copiii de la biserica ortodoxă, toți cei care sunt prezenți astăzi la curățenie, vor merge  într-o excursie gratuită din partea bisericii, de două zile, în zona Maramureșului”, a spus preotul ortodox, Constantin Bobu.

 

 

Adauga comentariu