FOTO 100 de lucruri jenante în Suceava: azi, Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava

Casa de Cultură a Sindicatelor Suceava și-a pierdut din identitate în ultima vreme. Fața clădirii este acoperită cu diverse oferte turistice, ale unei agenții de turism ce are sediul în interiorul Casei de Cultură, dar și de alte bannere publicitare. Pe locurile unde nu sunt așezate reclame se observă crăpături în pereții care par să se dărâme.

În incinta clădirii funcționează două cluburi de noapte, dintre care unul este restaurant pe timpul zilei. Una dintre intrările în sala de spectacole se face chiar prin interiorul restaurantului, care seara este club.

În anul 2018, Administrația Județeană a agățat, pe fațada Casei de Cultură, câteva imagini care să amintească de Unirea Bucovinei cu Țara. Respectivele imagini sunt și acum pe fațada clădirii, dar la poalele lor geamurile Casei de Cultură sunt sparte și murdare.

În unele zile, oamenii străzii mai trag câte un pui de somn pe pervazul exterior al Casei de Cultură.

Al 50-lea an de când Casa de Cultură este „în picioare”

Casa de Cultură a fost construită în anii 1965-1969, fiind inaguturată în anul 1969, cu ocazia celui de-al X-lea Congres al Partidului Comunist Român.

Clădirea a fost proiectată de către Nicolae Porumbescu, autor al unui număr impresionant de clădiri civice și publice din perioada anilor 1960-1990. 

Adauga comentariu