FOTO 100 de lucruri jenante în Suceava: azi, zona de agrement de pe Tătărași făcută de mântuială

În primăvara anului 2018, Primăria municipiului Suceava a inaugurat prima zonă de agrement din oraș, investiția fiind de peste 6.000.000 de lei.

Parcul respectiv are o parcare în care încap 15 mașini, motiv pentru care oamenii, care merg acolo, își lasă mașinile pe marginea drumului.

Aceasta nu este singura problemă pe care cetățenii o întâlnești când ajung în zona de agrement de la Tătărași:

-terenul de fotbal are barele plasate în fața liniilor de la porți;

-terenurile de tenis au garduri la mai puțin de jumătate de metru de linia de fund;

-iazurile, care în unele locuri au adâncimea de trei metri, nu sunt îngrădite.

   

„Acolo s-a făcut o recepţie, au fost oameni, a fost domnul viceprimar Andronache care, aşa cum a declarat la inaugurare, a urmărit zi şi noapte lucrările de acolo. Eu ştiu că s-a respectat proiectul. Eu zic că lucrurile de acolo sunt în ordine. Eu zic că una peste alta s-au făcut lucurile bine acolo la jumătate de preţ”, a declarat Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, anul trecut.

Zona de agrement se află pe dealul Tătărași din municipiul Suceava și se întinde pe 7,5 hectare de teren. În această zonă sunt construite terenuri de sport, terenuri de minigolf, locuri de joacă pentru copii, hidrobiciclete și un debarcader cu bărci, o cafenea și un foișor. Iazul se întinde pe 10.000 de metri pătrați.

Valoarea rezultată din indicatorii tehnico-economici a fost de 11.000.000 de lei, dar investiția municipalității a fost până la urmă peste 6.000.000 de lei. 

Anul trecut, Primăria municipiului Suceava dorea să mai aloce, zonei de agrement Tătărași, suma de 1.000.000 de lei pentru:

-sisteme de tiroliană și escaladă pentru copii și separat pentru adulți;

-grupuri de cișmele cuplat cu sisteme de udare spații verzi;

-extinderea sistemului de alei de pavele și piatră către noile obiective;

-o pistă de bowling;

-montarea de camere video;

-balustrade de protecție în zona de drum a lacului superior;

-plantarea unor specii de foioase și arbuști.


Se pare că, nu au fost respectate principiile de bună gestiune în cazul plăților efectuate pentru amenajarea zonei de agrement Tătărași, conform descoperirii Camerei de Conturi Suceava.

În urma amenajării zonei de agrement Tătărași, au fost depistate deficiențe care au condus la un prejudiciu în valoare de 564.000 de lei, potrivit raportului privind finanțele publice locale pe anul 2017.

Prejudiciul constă în:

-învârtitoarele;

-băncile;

-terenul de tenis;

-masa de tenis;

-coșul de baschet;

-porțile de fotbal;

-terenul de minigolf.

Camera de Conturi a depistat și faptul că au fost efectuate plăți fără documente justificative, și anume s-ar fi înlocuit produse în valoare de 816.000 de lei și în valoare de 74.000 de lei ar fi trebuit să se planteze copaci și arbuști.

În zona de agrement au fost montate echipamente produse de alți producători decât cei menționați în oferta tehnică. Nu au fost întocmite și aprobate cereri pentru astfel de înlocuiri.

Camera de Conturi a hotărât că ori se vor înlocui echipamentele și materialele furnizate, ori se va recupera diferența de bani.

sursa foto: adevarul.ro

Adauga comentariu