FOTO 95 de ani de la înființarea Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc a împlinit la 95 de ani de la înființare, moment aniversat de conducerea colegiului.

Invitației comandantului colegiului, Romeo Aurelian Popocici, au răspuns ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial Ion Oprișor, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, distinse cadre militare, șefi ai unor instituții județene și mulți alți invitați.

Ceremonia religioasă din deschiderea evenimentului a fost oficiată de un sobor de preoți, în frunte cu Preasfinția Sa Damaschin Dorneanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Sucevei și Rădăuților.

Cu prilejul acestei festivități, prefectul județului Suceava, Mirela Elena Adomnicăi, a fost distinsă cu Emblema de Merit „Partener pentru Apărare”, clasa a III-a, din partea Statului Major al Forțelor Terestre.

Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc continuă tradițiile Liceului Militar Ștefan cel Mare înființat la 25 noiembrie 1924 la Cernăuți, actul de naștere fiind constituit prin Înalt Decret Regal nr. 3889, semnat de Regele Ferdinand.

Liceul s-a reînființat la data de 1 septembrie 1953, sub numele de Școala Militară Medie Nr. 1 Câmpulung Moldovenesc, funcționând timp de trei ani la Iași, până la terminarea construcției cu destinație specială din Câmpulung Moldovenesc.

La împlinirea a 450 de ani de la moartea lui Ștefan cel Mare, la 2 iulie 1954, instituția a reprimit numele marelui voievod și a devenit Școala Militară Medie „Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc.

Cu prilejul aniversarii a 75 de ani de la înființare, la 25 noiembrie 1999, liceul a primit titlul de Colegiul Militar Liceal „Ștefan cel Mare”, iar la aniversarea a 80 de ani de existență, la 25 noiembrie 2004, instituției i-a fost acordat Ordinul „Virtutea Militara în Grad de Cavaler” cu însemne pentru militari.

Adauga comentariu