FOTO Accidentul mortal din Pasul Mestecăniș s-a produs din cauza unor semințe de floarea soarelui căzute dintr-un vehicul

În această dimineață, în jurul orei 07.40, Poliţia Municipiului Vatra Dornei a fost anunțată prin 112 despre faptul că pe DN 17, pe raza comunei Iacobeni, „o platformă a căzut la biserică”.

Silviu Dragoş Hojba (32 de ani), din comuna Sadova, în timp ce conducea autoutilitara Mercedes ce tracta o platformă auto și transporta șapte persoane, pe DN 17, pe raza localităţii Mestecăniş, din comuna Iacobeni, pe direcția Suceava – Vatra Dornei, pe o porţiune de drum în pantă, din cauza carosabilului umed, a pierdut controlul asupra volanului şi s-a răsturnat pe sensul opus de mers.

La faţa locului, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri, au fost găsite seminţe de floarea soarelui, acestea influenţând aderenţa părţii carosabile, care a devenit extrem de alunecoasă.

Oamenii legii vor continua verificările în vederea găsirii autovehiculului care nu şi-a asigurat încărcătura şi a împrăştiat seminţele de floarea soarelui pe partea carosabilă.

În urma accidentului a rezultat decesul lui Aurel B. (48 de ani), din  comuna  Breaza şi cel al lui Constantin L. (57 de ani), din municipiul Câmpulung Moldovenesc, pasageri în autovehicul şi rănirea ușoară a șoferului.

Silviu Dragoş Hojba a fost transportat la Spitalul Municipal Vatra Dornei pentru îngrijiri medicale unde i s-a stabilit diagnosticul „traumatism toracic, traumatism coloană lombară, traumatism bazin”, rămânând internat.

Cadavrele pasagerilor decedați au fost depuse la Morga Spitalului Municipal Vatra Dornei în vederea efectuării unei necropsii.

Șoferul a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Polițiștii au dispus începerea „in rem” a urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunilor de „uciderea din culpă” și „vătămare corporală din culpă”, cercetările fiind efectuate de către polițiștii Compartimentului Rutier Vatra Dornei.

Adauga comentariu