FOTO Activistul de mediu Daniel Bodnar a interceptat un transport ilegal de lemne efectuat de firma surorii primarului Traian Iliesi de la Moldovița: „Camionul nu se confiscă deși legea spune clar că se confiscă mijlocul de transport folosit”

Ieri, în jurul orei 09.00, activistul de mediu Daniel Bodnar a sesizat autorităților faptul că are suspiciuni cu privire la un ansamblu de vehicule ce transporta lemne pe raza localității Milișăuți. În cele din urmă, polițiștii au oprit transportul și l-au condus la Ocolul Silvic Solca pentru a-l cântării reprezentanții Gărzii Forestiere Suceava.

După ce au fost efectuate măsurătorile, cei de la Garda Forestieră Suceava au constatat faptul că autoutilitara și remorca aveau avize de însoțire valabile, dar nu corespundea specia/grupul de specie al materialului lemnos din aviz cu încărcătura propriu-zisă.

Pentru acest transport, firma SC Primoldo SRL, reprezentată de Ioan Prindii, a fost amendată cu 12.000 de lei, pentru încărcătura din autoutilitară și cea din remorcă.

De asemenea, au fost confiscate cantitățile de 5,80 metri cubi lemn rotund (care era în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al autoutilitarei) și cantitatea de 6,65 metri cubi lemn rotund (care era în plus față de cele înscrise pe avizul de însoțire al remorcii). În total autoritățile au confiscat 12,45 metri cubi de material lemnos, în valoare totală de 1.668,3 lei.

Lemnele confiscate au ajuns în custodia Ocolului Silvic Solca.

În urma acestei acțiuni, activistul de mediu Daniel Bodnar a făcut o postare pe Facebook cu privire la acest eveniment.

„12,45 mc confiscați și totuși camionul nu se confiscă deși legea spune clar că se confiscă mijlocul de transport folosit la comiterea acestei infracțiuni!Poliția și-a făcut treaba, Ministerul Mediului a confirmat ca nu este aviz pe remorcă și nu a apărut nici până acum pe SUMAL2, iar Garda Forestieră a constatat că speciile de lemn nu corespund cu avizul și nici cantitatea și totuși nu se ia nici o măsură! Legea se aplică sau se discută? Dezgustător ce se întâmplă! Influențele politice își spun cuvântul. Acest patron este ginerele individului care ne-a atacat cu cuțitul în noaptea accidentului și este nepotul lui Traian Iliese, primar în Moldovița și un om influent în PNL Suceava”, a spus Daniel Bodnar.

SC Primoldo SRL este administrată de către Paraschiva Iliesi, iar adresa de mail a societății este andreiprindii@gmail.com. Paraschiva Iliesi este sora primarului Traian Iliesi.

Adauga comentariu