FOTO Adevărata față a modernizărilor de la scara blocului realizate de Primăria Suceava. Parcuri aproape de a fi declarate focare de infecție și parcări ce n-au pupat asfaltul

Municipalitatea, în frunte cu viceprimarul Lucian Harșovschi iar abia pe urmă cu primarul Ion Lungu, se laudă pe Facebook de câte ori are ocazia cu lucrările de reabilitare a locurilor de parcare de la buza blocurilor, cu strazile pe care le asfaltează, amenajarea locurilor de joacă pentru copii și nu în ultimul rând cu salubrizarea orașului. Dacă ar fi chiar așa cum se bat ei cu pumnul în piept, municipiul reședință de județ ar fi trebuit să fie un model pentru celelalte orașe din țară, dar dacă este Suceava un oraș model sau nu pot vedea locuitorii cu ochiul liber.

În timp ce viceprimarul și primarul Sucevei se laudă cu mii de locuri de parcare reabilitate prin programul de modernizare de la scara blocului, parcările în care sucevenii își rup mașinile de ani de zile, la propriu, rămân în grija naturii. Probabil, reabilitarea unora dintre locurile de parcare ar mai fi putut aștepta deoarece nu erau în tocmai atât de nocive pentru autoturisme precum alte parcări dintre blocurile din cartierul George Enescu, spre exemplu.

În cartierul George Enescu, Lucian Harșovschi s-a lăudat cu reabilitarea parcărilor din zona Albina, dar atât parcările cât și străduțele de pe strada Lazăr Vicol au fost lăsate de izbeliște ca și cum n-ar exista.

Nici în cazul întreținerii parcurilor nu sunt chiar de lăudat cei doi membrii PNL, Ion Lungu și Lucian Harșovschi, care se laudă cu realizarea și reabilitarea unor sumedenii de locuri de joacă pentru copii.

În ultima perioadă, cei doi mai mari din Primăria Suceava stau drepți în fața camerelor, zâmbesc și spun cât de mult le pasă de copiii sucevenilor, în timp ce alți copii se joacă în parcuri mizere și periculoase din oraș. De exemplu, printr-un parc din cartierul George Enescu, Lungu și Harșovschi n-au mai trecut personal de la inaugurarea locului respectiv, aproximativ de 10 ani.

Parcul acesta pe lângă că este periculos pentru copii, fie ei mai mari sau mai mici, este și mizer. Pe lângă excrementele din parc ale pisicilor și câinilor fără stăpân, se mai pot întâlni și „soldați” ai copiilor, care de cele mai multe ori sunt îndrumați să îi „planteze” chiar de părinți.  

De parcul de pe strada Lazăr Vicol se pare că a uitat și Diasil-ul, firma de salubrizare care l-a construit și ar fi trebuit să se ocupe curățarea acestuia. De vreo săptămână gunoaiele care nu mai încap în tomberoanele burdușite cu fel și fel de resturi au ajuns să fie folosite drept jucării de copiii care se joacă în parc.

Probabil, apropiindu-se alegerile cei doi încep să-și roadă mai tare tălpile pantofilor pentru a-i vedea sucevenii cât de dedicați și implicați sunt în dezvoltarea Sucevei. Aceștia s-au obișnuit să își facă apariția și să se aprecieze singuri prin parcări reabilitate, parcuri cu covoare de cauciuc și nu numai.

Fiind și ei oameni, probabil nu se încumetă să calce prin parcările bombardate de nepăsare și indiferență, prin parcurile mizere și periculoase din oraș, de frica posibilelor consecințe, fie o entorsă la vreun picior, fie vreo boală.

Adauga comentariu