FOTO Ambasadorul Israelului în România promovează Bucovina pe Facebook, fiind impresionat de frumusețile zonei și ospitalitatea localnicilor

În această săptămână, ambasadorul Israelului în România, David Saranga, a vizitat mai multe locuri din județul Suceava, cu ocazia unor filmări realizate de televiziunea Pro Tv.

Având în vedere postările sale de pe pagina personală de Facebook, cât și de pe cea a Ambasadei Israelului în România, acesta a părut profund impresionat de oamenii, obiceiurile, preparatele culinare și monumentele din această zonă. Cu prilejul acestei vizite, ambasadorul a promovat Bucovina pe paginile de Facebook menționate anterior.

Luni, 19 aprilie, David Saranga a vizitat localitatea Botoșana, din județul Suceava.

Marți, 20 aprilie, Saranga a vizitat gospodăria unui localnic din Botoșana, care s-a născut și a crescut într-o casă construită de străbunicii săi în urmă cu circa 175 de ani.

În aceeași zi, ambasadorului a avut ocazia de a afla povestea hainelor tradiționale din Bucovina.

De asemenea, tot marți, David Saranga a vizitat un cioban din zona localității Vama, unde a fost servit cu preparate de ale zonei, printre care și cu mămăligă.

Miercuri, 21 aprilie, Saranga a vizitat Mănăstirea Voroneț, Mănăstirea Moldovița, Mănăstirea Putna, Mănăstirea Sucevița

„Mănăstirile pictate din Moldova au inspirat lucrările lui Reuven Rubin, primul ambasador al Israelului în România, și unul dintre marii pictori israelieni, născuți în România și crescuți în Bucovina. În zilele tinereții călătorea între mănăstiri, vedea pereții pictați și de acolo sunt inspirate o parte din lucrările sale”, a spus David Saranga.

Joi, 22 aprilie, ambasadorul va depune o coroană de flori în memoria evreilor deportați din Bucovina.

Vineri, 23 aprilie, acesta va vizita sinagogile din Rădăuți și Siret.

Adauga comentariu