FOTO Aruncatul gunoiului devine din ce în ce mai complicat pentru suceveni. Cetățenii vor trebui să învețe să folosească încă trei tomberoane, de culori diferite

Sucevenii, care abia s-au obișnuit cât de cât cu noile containere în care aruncă gunoiul, vor fi nevoiți să învețe încă ceva în privința colectării selective corecte. Colectarea selectivă, care a intrat în vigoare anul acesta, încă îi încurcă pe suceveni deoarece nu știu care sunt deșeuri reciclabile și care sunt menajere. Până anul acesta, oamenii erau obișnuiți, de fapt unii încă sunt și acum, să-și arunce gunoiul în orice tomberon sau, dacă lenea e prea mare, să arunce gunoiul în apropierea ghenei.

„Suceava mai face un pas important în îmbunătățirea cantităților de colectare ale deșeurilor reciclabile și reducerea impactului negativ asupra mediului!

Am început amplasarea containerelor tip clopot de 2,5 metri cubi fiecare. S-au stabilit 30 de locații în toate cartierele municipiului unde vor fi instalate câte patru astfel de containere colorate diferit:

• galben pentru plastic;
• albastru pentru hârtie și carton;
• verde pentru sticlă;
• gri pentru metal.

Rog sucevenii să nu utilizeze aceste containere și pentru depunerea altor deșeuri neconforme”, a spus Lucian Harșovschi, viceprimarul Sucevei.

Pe cât de greu le-a fost sucevenilor să se învețe cu cele două tomberoane, respectiv cel galben și cel negru, pe atât de greu le va fi acestora pentru că vor fi nevoiți să învețe să folosească corect încă trei tomberoane. 

Nu se știe, cât de repede vor învăța sucevenii să colecteze selectiv corect, având în vedere că unii dintre ei încă își aruncă gunoiul la grămadă, în locurile unde până acum câteva luni au fost ghene de gunoi. Odată cu implementarea colectării selective au fost amenajate puncte noi de colectare a gunoiului la vreo 50 de metri de ghenele de gunoi vechi care au fost desființate. 


De când se colectează selectiv noi am redactat mai multe articole despre modul în care sucevenii aruncă gunoiul civilizat și cu simț de răspundere. (1,2,3)

 

Adauga comentariu