FOTO Autorul unui accident mortal produs în Pasul Tihuța nu va ajunge după gratii

Judecătoria Vatra Dornei l-a condamnat pe inculpatul Karcsi Bihori la un an și patru luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă, durata termenului de supraveghere fiind de doi ani. Părțile din dosar au drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea soluției.  

La data de 19 ianuarie 2017, în jurul orei 13.10, militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei şi ai Punctului de Lucru Poiana Stampei au intervenit cu două autospeciale cu accesorii pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD la un accident rutier produs în Pasul Tihuţa, pe raza comunei Poiana Stampei. Pompierii militari au fost sprijiniţi de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava.

În urma impactului dintre două TIR-uri, cei doi şoferi au rămas încarceraţi între fiarele cabinelor. Cele două vehicule erau încărcate, unul cu materiale textile, iar cel de-al doilea cu europaleţi din lemn.

Din primele informații, a reieșit că reiese că Karcsi Bihori, șoferul unui TIR înmatriculat în Cluj, se deplasa pe direcția Vatra Dornei – Bistrița, la un moment dat, a pierdut controlul TIR-ului și a pătruns pe contrasens. A izbit frontal un TIR înmatriculat în Republica Moldova care se deplasa pe direcția de mers Bistrița – Suceava.

În urma impactului, șoferul în vârstă de 37 de ani din Moldova a suferit răni grave, fiind solicitată intervenţia unui elicopter SMURD, echipajul SMURD TIM de la ISU Bistriţa a preluat rănitul și la transportat la punctul de întâlnire cu unitatea de aviaţie, aflat la circa patru kilometri distanță de locul accidentului.

Cel de-al doilea şofer în vârstă de 50 de ani, după primirea îngrijirilor medicale, a refuzat transportul la o unitate spitalicească. Traficul a fost blocat în jur de o oră si jumătate pe ambele sensuri de mers. Salvatorii ajunși la fața locului au luat măsurile specifice de siguranţă, au balizat zona, au verificat scurgerile de carburanţi şi lubrifianţi, au deconectat bornele de la bateriile de acumulatori şi au demarat procedurile de extragere a celor doi răniţi. Concomitent, acestora li s-a acordat primul ajutor medical de către echipajele SMURD şi SAJ.

Intervenţia pentru descarcerarea unuia dintre şoferi a durat aproximativ o oră şi a fost extrem de complexă, victima suferind fracturi multiple la nivelul picioarelor. Din nefericire, șoferul din Republica Moldova a decedat la spital.

 

Adauga comentariu