FOTO Bradul de Crăciun împopoțonat cu peste 70.000 de luminițe a băgat dihonie între suceveni

La sfârșitul săptămânii recent încheiate, în centrul municipiului Suceava a fost amplasat bradul de Crăciun, care a fost împopoțonat cu mii de beculețe. Cei de la Primăria s-au lăudat care mai de care cu reușita lor, însă a stârnit deopotrivă laudă și nemulțumire printre suceveni.

„Suceava îmbracă haine de sărbătoare! 70.850 de luminițe dau viață bradului din centrul orașului! Sperăm că va fi pe placul sucevenilor!”, a scris pe pagina sa de Facebook primarul Ion Lungu.

„Bradul de Craciun din centrul Sucevei a fost montat pe amplasament în această seară! Începând de mâine se va monta și instalația luminoasă, una nouă, care va conține 70.850 de beculețe sclipitoare. Mulțumesc Direcției Silvice Suceava care ne-a asigurat și în acest an pomii de Crăciun pentru municipiu, precum și colegilor de la Direcția Domeniului Public care au asigurat transportul și punerea lor pe poziție”, a transmis zilele trecute și viceprimarul Marian Andronache.

Amplasarea bradului de Crăciun și a instalației luminoase aferente au creat scandal printre suceveni. O parte se arată mulțumiți de faptul că bradul luminează deja în centrul orașului, în timp ce alții doreau ca bradul să fie „inaugurat” pe 28 noiembrie sau 1 decembrie.

„Bradul nu este doar pentru Craciun. Din cate stiu eu toate instalatiile se vor aprinde de ziua Bucovinei. La 28 noiembrie este sărbătorită Ziua Bucovinei” – Marian Alexandru Zaharescu.

„L-au pus mai devreme ca sa prindă rădăcini ca sa-l aibă și la anul cât încă nu e ger si sa aibă timp ca sa-l orneze cu milionul ăla de luminițe... Eu personal cred ca lumea s-a plictisit de mol, vine frigul, hai in centru ca sa vedem bradul, apoi hai la Oscar ca sa bem ceva... in fine...” – Alex Alexyall.

„Sa nu ii ia Craciunul prin surprindere”- Brindusa Irimia.

„Eu cred ca 1 Dec.ar fi fost perfect” – Hansa Doina.

„În magazine s-au băgat decorații și pomi artificiali de crăciun încă de la începutul lunii...ce să ne mai mire...” - Smetaniuc Felix Dominic.

„În toate orașele mari europene au fost aprinse luminile de Crăciun iar cel mai bun model este la Sibiu unde este cred cea mai frumoasă piață de Crăciun din Rmânia așa că nu este ceva rău la Suceava!” - Cristinel Vasilcau.

„De obicei tarile europene incep pregatirile dupa vacantele de vara, in Octombrie/Noiembrie. Deci ati putea sa va retrageti comentariul si si sa bucurati in loc!” – Iuliana Tomegea.

Sursa foto: Facebook/ Ion Lungu, Marian Andronache

Adauga comentariu