FOTO Budă de Evul Mediu la Biserica „Sfântul Nicolae” din Șcheia, care a primit doar anul acesta 100.000 de lei de la Primăria lui Vasile Andriciuc

Cetățenii din comuna Șcheia sunt nemulțumiți de faptul că unitățile de cult din localitate nu le oferă condiții civilizate, deși primesc bani buni de la Primăria condusă de Vasile Andriciuc, care este și cea mai bogată unitate administrativ teritorială din mediul rural al județului Suceava.

Oamenii ne-au semnalat faptul că în centrul satului Șcheia, chiar peste drum de Primărie, lângă Complexul Cultural Sportiv care se află în construcție, în curtea Bisericii „Sfântul Nicolae” există un W.C. teleportat parcă din Evul Mediu. Șcheienii sunt nemulțumiți deoarece lăcașul de cult nu le oferă condiții civilizate, cum ar fi o  toaletă modernă, niște trotuare sau o parcare.

Cetățenii spun că nu cred că ar fi o problemă atât de mare amenajarea unei toalete moderne deoarece în zona respectivă există apă curentă și canalizare.

Nemulțumirile oamenilor vin și din prisma faptului că Primăria Șcheia alocă anual fonduri consistente către bisericile din comună, însă acești bani nu sunt direcționați către oferirea de servicii civilizate credincioșilor.

La sfârșitul lunii septembrie 2021, Primăria Șcheia a dispus alocarea sumei de 700.000 de lei către bisericile ortodoxe de pe raza comunei, după cum urmează:

- Parohia Șcheia I „Sfântul Nicolae” – 100.000 de lei;

- Parohia „Buna Vestire” Sfântu Ilie – 111.500 de lei;

- Parohia Ortodoxă „Sfinții Arhangheli” Mihoveni – 100.000 de lei;

- Parohia „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” Sfântu Ilie – 100.000 de lei;

- Parohia „Sfânta Ecaterina” Sfântu Ilie – 98.500 de lei;

- Parohia Trei Movile – 50.000 de lei;

- Parohia Florinta – 40.000 de lei;

- Parohia Șcheia II „Buna Vestire” – 100.000 de lei.

Șcheienii nu au pretenții mari, după cum s-a văzut și până în prezent, însă își doresc ca din banii proveniți din taxele și impozitele pe care le plătesc să li se ofere și lor un minimum de confort.

Adauga comentariu