FOTO Câinii comunitari ai lui Ion Lungu au făcut masacru în curtea unui sucevean. Cel din urmă a rămas fără 32 de rațe, o găină și o gâscă

Câinii vagabonzi care au pus stăpânire pe municipiul Suceava fac din ce în ce mai multe probleme. 

Un bărbat care locuiește pe strada Cernăuți, din municipiul reședință de județ, ne-a sesizat faptul că toate păsările din curtea sa au fost ucise de câinii fără stăpân care își caută hrană pe străzile administrate de Ion Lungu.

Conform bărbatului, în seara de 26 - 27 martie 2022, pe la ora 02.30, a fost trezit de către câinele său pe care l-a legat în grădină. Auzind lătratul disperat al câinelui, suceaveanul s-ar ridiciat din pat și a ieșit afară pentru a verifica ce se întâmplă. După ce a ieșit afară, bărbatul a observat că în curtea sa sunt doi câini străini. Când animalele l-au văzut pe cetățean au luat-o la fugă părăsind acea curte.

Deoarece i se părea suspectă prezenta acelor doi câini vagabonzi în curtea sa, bărbatul a efectuat o verificare rapidă pe proprietatea sa. În urma verificării a descoperit că respectivii câini i-au omorât 14 rate mute. De atacul câinilor au scăpat restul de 18 rațe mute, ascunzându-se prin diferite colțuri. Pe urmă, bărbatul a început să verifice fiecare rați vie în parte. Așa, a constatat că 13 dintre ele erau rănite. În aceste circumstanțe a fost nevoit să le sacrifice. În concluzie, în urma atacului câinilor bărbatul a mai rămas doar cu cinci rațe mute.

„M-am deplasat la Poliția Locală, duminică, la orele 7.00-8.00. Acolo mi s-a comunicat că nu e de competența lor această acțiune. Au venit la mine acasă, au constatat și mi-au dat numărul de telefon al unui serviciu de pe lângă Poliția Municipală Suceava. A venit și reprezentantul Poliției Municipale și a constatat întâmplarea. După ce am depus o plângere polițiștii au plecat”, ne-a spus bărbatul păgubit.

Bărbatul bănuiește că cei doi câini ar fi intrat pe proprietatea sa strecurându-se prin scandurile unui gard. Acesta ne-a spus că rațele erau libere și stăteau sub un acoperiș, nu închise în vreun țarc. 

La circa o săptămână de la neplăcuta vizită, curtea bărbatului a fost din nou umplută cu cadavre. În această dimineață, 3 aprilie 2022, suceveanul a observat prin curte cadavrele a cinci rațe mute, a unei găini și a unei gâște. De această dată, câinii se pare că au intrat în curte pe sub gard. Au săpat în pământ cât să se poată trecura și odată ajunși în curtea bărbatului au început măcealul.

Bărbatul ne-a spus că de la primul atac până la al doilea nu a văzut niciun reprezentant al unei instituții publice să facă prezenta câinilor vagabonzi.

„Așa am ajuns eu, un plătitor de impozite, să rămân fără 32 de rațe, o gâscă și o găină. Motivul? Poate le-am dat mâncare prea bună și trebuia să hrănesc și niște câini”, ne-a spus bărbatul încercând să facă haz de necaz pentru a trece peste această supărare.

Adauga comentariu