FOTO Camioane de 600.000 de euro, folosite la transportul ilegal de lemne, confiscate de polițiștii suceveni în ultimul an

Gateriști suceveni care s-au obișnuit să producă bani prin fel și fel de afaceri ilegale au început să încaseze din ce în ce mai multe lovituri din partea autorităților. În prima lună a acestui an, polițiștii au confiscat patru camioane care transportau ilegal material lemnos în cantitate mai mare de 10 metri cubi. 

Se pare că polițiștii au început anul cu chef de muncă. Având în vedere că la acest număr s-a ajuns și datorită implicării activiștilor de mediu și a localnicilor care semnalează transporturile suspecte, am putea crede că relația dintre polițiști și activiștii de mediu s-a îmbunătățit considerabil. 

Trebuie menționat faptul că în anul 2021 polițiștii au confiscat în total 16 camioane care transportau ilegal lemne în cantitate mai mare de 10 metri cubi.

Cu alte cuvinte, dacă autoritățile și activiștii de mediu se vor înțelege cel puțin la fel de bine și în restul lunilor, până la finalul anului numărul camioanelor confiscate va fi unul mult mai mare decât în anul 2021. 

Valoarea totală a celor 20 de camioane confiscate de polițiști se ridică la circa 600.000 de euro. Acestea sunt depozitate pe un spațiu concesionat de către Inspectoratul de Poliție Județean Suceava de la un agent economic, între localitățile Șcheia și Stroiești.

Vă amintim că, în custodia IPJ Suceava se află autoutilitare pe care Tiberiu Boșutar, Daniel Bodnar și alți activiști de mediu le-au sesizat Poliției pentru că efectuau transporturi suspecte. De asemenea, există și camioane confiscate datorită polițiștilor care își fac bine meseria și nu au închis ochii când au observat camioane suspecte circulând în trafic în mod repetitiv.

Câteva dintre camioanele confiscate:

Săptămâna și camionul. Încă o autoutilitară care transporta ilegal lemne a fost confiscată datorită echipei de activiști de mediu a lui Daniel Bodnar

Polițiștii au confiscat un camion care transporta ilegal material lemnos pe raza comunei Panaci, datorită activistului de mediu Tiberiu Boșutar

TIR de 60.000 de euro folosit la transportul ilegal de lemne confiscat de polițiștii suceveni

Un camion cu care se transporta rumeguș fără acte a fost confiscat de polițiștii suceveni


 


Adauga comentariu