FOTO Campanie de prevenire a accidentelor rutiere și a fenomenului de bullying printre elevii din ciclul primar


Polițiștii suceveni desfășoară, până la data de 15 iunie 2019, campania de prevenire a delincvenței juvenile, victimizării minorilor și prevenirii violenței în mediul școlar „Siguranță de Nota 10", ce are ca scop creșterea gradului de informare a elevilor, în vederea reducerii riscului de victimizare și de implicare în fapte antisociale. Totodată, se urmărește responsabilizarea elevilor cu privire la adoptarea unui comportament preventiv și informarea cu privire la repere legislative minime.

În săptămâna 8 – 12 aprilie 2019, polițiștii au fost prezenți în unități de învățământ la clasele din ciclul preșcolar și primar, desfășurând activități de prevenire a accidentelor rutiere și a fenomenului de bullying.

La nivelul Secției de Poliție Rurală 3 Marginea a fost lansat Ghidul ilustrat al Siguranței de Nota 10, acesta prezentând într-o manieră adaptată vârstei recomandări pentru copiii din ciclul preșcolar și gimnazial.

Cei mici au fost învățați prin jocuri de rol și povești bine ticluite însemnătatea proverbului ,,Ce ție nu-ți place, altuia nu-i face”, elevii din clasele 0 și din ciclul primar înțelegând mai ușor de ce nu este bine să își șicaneze colegii sau să le adreseze apelative jignitoare.

Totodată, polițiștii i-au pregătit pe micuți pentru perioada vacanței de primăvară astfel încât să nu fie implicați în evenimente rutiere. Mersul cu bicicleta, joaca în preajma drumului public, traversarea drumului, au fost câteva teme de discuție interactivă. Copiii au primit cărți și ghiduri ilustrate, toate aceste instrumente fiind adaptate vârstei lor și capacității de percepție și înțelegere.

În paralel, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava au organizat o acțiune pentru creșterea gradului de siguranță a elevilor în zona unităților de învățământ. Astfel, în data de 11 aprilie polițiștii au desfășurat acțiuni de verificare în zona a șase unități de învățământ de pe raza municipiului Suceava, fiind legitimate 47 de persoane și controlați 10 paznici ai școlilor și obiectivelor din proximitate. Au fost aplicate și sancțiuni contravenționale în valoare de 1.305 de lei.

Adauga comentariu