FOTO Captură importantă de țigări de contrabandă făcută de polițiștii de frontieră suceveni

În această dimineață, în jurul orei 05.30, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina au depistat în trafic un microbuz Mercedes Vito, despre carte existau date că transportă ţigări de contrabandă. Aceștia au acționat pentru oprirea autovehiculului în cauză, moment în care șoferul a demarat în mare viteză şi imediat a intrat în curtea unui imobil de pe raza localităţii Straja.

În curtea imobilului, care era  nelocuit, microbuzul urmărit fusese abandonat. În interiorul vehiculului polițiștii de frontieră au observat colete cu ţigări, iar lângă o anexă au fost de asemenea abandonate mai multe colete cu ţigări.

Microbuzul şi coletele au fost transportate la sediul Poliției de Frontieră unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 28.967 de pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență ucraineană. Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de 339.000 de lei, a fost confiscată, iar microbuzul, în valoare de 25.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, precum și pentru depistarea persoanelor implicate.

Tot polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, tot în cursul zilei trecute. În jurul orei 13.00, aceștia au observat, la aproximativ 700 de metri spre interiorul țării, un autoturism de teren care se deplasa spre localitatea Straja. Șoferul acestuia nu a oprit la semnalul regulamentar efectuat de către poliţiştii de frontieră, continuându-și deplasarea în viteză spre localitatea Straja.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea lui, cu toate acestea șoferul și-a continuat deplasarea peste albia și lunca râului Suceava. Pe o porțiune de teren accidentat, mașina, având numere de înmatriculare de Marea Britanie, a fost abandonată. În interior se puteau observa mai multe colete învelite în folie neagră.

În scurt timp au fost informate și autoritățile ucrainene despre evenimentul de frontieră.

Autovehiculul și coletele au fost transportate la sediul sectorului. În urma inventarierii a rezultat cantitatea de 13.459 de pachete cu țigări marca Marble, provenite din magazine duty free. Valoarea totală a țigărilor se ridică la 157.470 de lei. Întreaga cantitate a fost confiscată, la fel și autoturismul implicat în activitatea de contrabandă, valoarea acestuia ridicându-se la 8.000 de lei.

În acest caz se fac cercetări pentru prinderea tuturor persoanelor implicate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, trecere frauduloasă a frontierei de stat și infracțiuni la regimul circulației.

Adauga comentariu