FOTO Capturi de țigări de contrabandă făcute de polițiștii de frontieră din Izvoarele Sucevei și Brodina

Ieri, 5 aprilie 2021, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei a fost declanșată o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigarete în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 18.00, polițiştii  de frontieră din cadrul sectorului au observat un grup de persoane care transporta, dinspre frontiera de stat către localitatea Ghicea, mai multe colete voluminoase.

Imediat, aceștia au acționat pentru reținerea indivizilor, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul Poliției de Frontieră, au abandonat coletele și s-au îndreptat către frontiera de stat.

Întrucât persoanele nu s-au supus somațiilor legale prin voce, polițiștii de frontieră au tras două focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, însă nici de această dată, cei în cauză nu s-au oprit și au fugit către teritoriul statului vecin.

Despre cele constatate au fost anunţate şi autorităţile ucrainene, în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite cinci colete, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 4.980 de pachete cu țigări, de proveniență ucraineană.

Întreaga cantitate de țigări, în valoare de 58.266 de lei, a fost confiscată, iar în acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și de trecere frauduloasă  a frontierei de stat.

De asemenea, în aceeaşi zi, în jurul orei 20.00, la nivelul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina s-a desfăşurat o acţiune în cooperare cu lucrători din cadrul STPF Suceava, pe linia combaterii contrabandei cu ţigarete.

În urma acţiunii, polițiștii de frontieră au descoperit în apropierea frontierei de stat pe direcţia localităţii Ulma, mai multe colete cu țigarete care conţineau cantitatea de 1.840 de pachete  în valoare totală de 21.528 de lei.

În acest caz, întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar polițiștii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, efectuându-se totodată verificări în vederea identificării persoanelor implicate și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Adauga comentariu