FOTO Cartierul cu străzi cu nume de capitale, unde asflatul și curentul electric nu au ajuns

Pe dealul Tătărași din municipiul Suceava a fost amenajat cel mai nou cartier din oraș. Acest cartier are numele Europa și culmea străzile sale poartă numele de Madrid, Londra, Paris, Roma, Berlin sau Viena. Astfel, sucevenii pot face un „tur” al Europei, fără a scoate din buzunare prea mulți bani.

În cartierul Europa au fost construite mai multe vile, unele extrem de luxoase. Străzile din acest cartier au fiecare câteva sute de metri, respectiv Paris – 420 metri, Viena – 405 metri, Madrid – 432 metri, Londra – 390 metri, Berlin – 486 metri și Roma – 432 metri.

Şansele ca utilitățile și mai ales drumurile din cartierul Europa să fie finalizate în acest an și chiar în prima jumătate a anului viitor sunt cel mult simbolice. Asta din cauză că nu au început lucrările la rețelele de apă și de canalizare din cartierul Europa. Acestea au fost prevăzute a se realiza printr-un proiect cu finanțare europeană, derulat prin Consiliul Județean Suceava în mai multe localități din județ, numai că aplicarea acestuia tot întârzie. În felul acesta, nici străzile nu au putut fi asfaltate în zonă, municipalitatea mulțumindu-se, deocamdată, cu faptul că poate să traseze drumurile.

„La fel de important este că în noul cartier se creionează deja drumurile, la o cotă aproximativă, pentru că vor veni lucrările de apă și canalizare, care se vor realiza cu fonduri europene. Este un proiect destul de dificil din punct de vedere al corelării tuturor lucrărilor pentru a da posibilitatea oamenilor să aibă acces la casele lor, cu toate utilitățile la dispoziție”, a declarat în toamna acestui an Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

De asemenea, instalarea stâlpilor rețelei de alimentare cu energie electrică în cartierul de case pentru tineri din zona Tătărași și care poartă numele Europa nu era într-o stare dintre cele mai bune, una din surprizele pe care le-a avut municipalitatea fiind aceea că firma care a câștigat licitația a venit cu stâlpi ruginiți. Desigur că, la apelul cetățenilor, Primăria i-a refuzat. De altfel, nici nu au fost montate definitiv firidele, ci doar în zona a două străzi din respectivul cartier de case: strada Londra și strada Paris. Astfel, pe celelalte străzi ale noului cartier vor fi amplasate temporar firide, pentru ca să se dea posibilitatea cetățenilor să se racordeze la curentul electric.

„În cartierul Europa începem să punem în aplicare ceea ce am stabilit la fața locului cu locuitorii, privind alimentarea cu energie electrică. Au fost aduși stâlpi de către firma responsabilă pentru această investiție, care din păcate erau ruginiți. I-am întors înapoi”, a spus mai primarul Ion Lungu, adăugând că noii stâlpi vor fi montați acolo unde se instalează firidele, pe strada Paris și pe strada Londra.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, vrea să rezilieze contractul cu societatea Electroconstrucția Elco Iași, care execută lucrările de racordare la energia electrică a cartierului Europa.

„Vom încera să reziliem contractul, să dăm la altcuiva lucrarea. E o situație foarte delicată. La energia electrică în cartierul Europa sunt total dezamăgit. Nu știu ce termeni să mai folosesc, oameni neserioși pe românește. Iarăși a ajuns la urechile mele informația că sunt stâlpi aduși la Iași. M-am săturat de acest subiect. Se știe foarte clar că am așteptat jumătate de an acești stâlpi, iar când au venit nu au fost buni. Salariații din Primărie sunt destul de indulgenți, parcă sunt avocații lor. Ce scuze să mai găsească? De jumătate de an nu au mai făcut nimic”, a mai menționat Ion Lungu.

Sursa foto: Facebook/ Cartier Europa Suceava

Adauga comentariu