FOTO „Catedrala” construită în satul Benia de suceveanul ce își vindea casa în schimbul a 100.000 de Biblii

Benia este un sat din comuna Moldova – Sulița, județul Suceava. Conform recensământului din 2011, în această comună locuiau 1.860 de oameni, în scădere față de recensământul din 2002, când existau 2.080 de locuitori.

Majoritatea locuitorilor sunt ortodocși (96,84 %), pentru 1,66% din populație nu este cunoscută apartenența confesională, iar 1,5% aparțin altei religii.
În comuna Moldova – Sulița, majoritatea locuitorilor sunt români (93,24%). În comună mai există ucraineni (3,69%), persoane cu etnie necunoscută (1,71%), rromi (1,17%) și alte etnii (0,16%).

Conform recensământului din 1930, componența confesională a comunei Moldova – Sulița era următoarea: ortodocși (90,3%), mozaici (4,99%), evanghelici/luterani (2,27%), greco-catolici (1,63%) romano-catolini (0,73) și adepți ai altei religii (0,08%). Atunci populația comunei era de aproximativ 1.100 locuitori.

În acea perioadă, componența etnică a comunei era următoarea: ruteni (52,4%), români (19,04%), huțuli (17,14%), evrei (4,99%), germani (2,9%), altă etnie (2,35%), ruși (1,09%), cehi/slovaci (0,09%).

În luna septembrie a anului 2012, în satul Benia a fost inaugurată „Casa de rugăciune pentru toate popoarele”. Această biserică de dimensiuni considerabile a „răsărit” din credința și dorința lui Abel – Viorel Cipeliuc Varvaroi, de a-și arăta credința față de Dumnezeu și de a împărtăși cu cât mai multe persoane „profeția biblică”. Bărbatul face parte din cultul adventist. 

Construcția maiestuoasă a fost renovată în anul 2015, când bisericii i s-a adăugat turla din spate. Abel – Viorel Cipeliuc Varvaroi și-a investit în unitatea bisericească toți banii săi pe care i-a obținut în cei peste 20 de ani de muncă desfășurată în Spania.

Suceveanul a ridicat această biserică și a angajat niște specialiști pentru a face în fiecare zi de vineri și sâmbătă emisiuni online pe teme de profeții biblice. Specialiștii fac naveta sâptămână de săptămână de la Prahova la Suceava. Transmisiunile pot fi urmărite pe pagina oficială de Facebook (Casa de rugăciune pentru toate popoarele), cât și pe youtube (Casa de rugăciune).

Imensa „Casă de rugăciune pentru toate popoarele” poate fi observată din depărtare, datorită mărimii exorbitante. Trebuie menționat faptul că Biserica nu ține de nici un cult religios.

De întâmpinarea credincioșilor se ocupă trei sculpturi în formă de îngeri, care țin în mâini câte un papir cu citate din ultima scriere a Noului Testament, Apocalipsa.

Pe geamurile de la intrarea în biserică se află două stickere pe care scrie „Sabatul sigiliul lui Dumnezeu”.

  

Din moment ce ai calcat pragul bisericii, rămâi uimit de luxul din interior. Clădirea pare a fi desprinsă din filmele americane. Totul este pus la locul său, ordinea fiind cuvântul de bază în interiorul imobilului. Opulența este extrem de vizibilă pentru orice credincios ce ajunge în interiorul bisericii din Benia.  

Sâptămână de săptămână, Flavius Pană îi întâmpină foarte ospitalier pe cei care intra în lăcașul de rugăciuni. Acesta este prezentatorul emisiunii online amintite mai sus.

 

Cine este ctitorul „Casei de rugăciune pentru toate popoarele”?

 

Abel – Viorel Cipeliuc Varvaroi provine din localitatea Benia, terenul pe care este construită biserica aparținând părinților săi Bărbat a devenit cunoscut opiniei publice după ce, la începutul acestui an, a anunțat că își dă la schimb casa din municipiul Câmpulung Moldovenesc pe 100.000 de Biblii. 

„Valoarea de piață a acestei case se ridică undeva la 130.000 de euro”, a declarat agentul imobiliar Alin Pricope. Suceveanul a ales „prețul” de 100.000 de Biblii, după ce a decis să renunțe la proprietățile sale lumești și să ia calea propovăduirii cuvântului Domnului. Bărbatul vrea să strângă cât mai multe astfel de cărți pentru a le oferi cetățenilor de pe continentul african.

„Sunt un om simplu, modest, şi vreau şi eu să fiu mântuit. Anunţul este un simbol. Vreau să-mi dedic toată viaţa mea să fac tot ceea ce pot şi cred că este bine ca să mă salvez pe mine şi pe cei din jurul meu. Am făcut lucrul acesta înaintea Domnului. Şi dacă Dumnezeu va considera că trebuie să duc Bibliile pe care le voi primi, mă voi duce cu cea mai mare putere”, a declarat Abel Varvaroi, pentru ziarul Monitorul de Suceava. 

Bărbatul și-a propus să ducă Bibliile în Africa deoarece acolo „încă este foame de cuvântul lui Dumnezeu”.

„Am pus acest anunţ pentru că eu consider că revenirea Domnului Isus Hristos e foarte aproape, iar bunurile, casa mea, nu mai au nici o valoare. Am înţeles din profeţii că Domnul Hristos revine foarte curând. Aşa cum s-a profeţit când trebuia să se nască domnul Hristos, şi au ştiut doar trei magi care au citit din profeţii, şi s-au dus la împăratul Irod şi au întrebat unde este împăratul de curând născut, aşa este scris şi în Daniel şi Apocalipsa în timpurile în care trăim. Şi am înţeles că în foarte scurt timp revine Domnul Hristos. Deci problema este foarte, foarte serioasă”, a mai povestit bărbatul pentru ziarul Monitorul de Suceava.

O Biblie are prețul cuprins între 40 și 170 de lei, pe site-urile de specialitate.

 

Ctitorul de la Benia vrea să răspândească creștinismul în Africa


Abel - Viorel Cipeliuc Varvaroi este un misionar român, care este domiciliat în Spania de mai bine de 20 de ani de zile. Acesta a decis să „răspândească cuvântul Lui Dumnezeu” în Benin, țară aflată în vestul Africii. El vrea să doneze 100.000 de Biblii deoarece a descoperit simplitatea din sufletele acelor oameni. Acesta a declarat că Beninul este plin de valori căutate pe continentul  în care trăiește. 

În luna septembrie, Abel Viorel Cipeliuc Varvaroi a organizat o campanie în Benin, pe tema profeției lui Daniel și a Apocalipsei, moment în care suceveanul a donat alimente și haine oamenilor aflați în situații dificile, inclusiv celor din penitenciare și orfelinate.

Acesta a ales să meargă în Benin deoarece se aseamănă la nume cu satul său natal, Benia. Bărbatul a vizitat Beninul de mai multe ori, de fiecare dată observând cum oamenii de acolo se schimbă din ce în ce mai mult și „primesc cuvântul Domnului” mai rapid decât europenii.

El se bucură pentru faptul că Benin este o țară cu oameni credincioși, în timp ce în țara sa natală oamenii nu îi dau întotdeauna atenție.

Abel – Victor Cipeliuc Varvaroi (foto sus, sursa: lanationbenin.info)a fost în prim – planul ziarului francez, „La Nation” care, în luna august a acestui an, a publicat povestea de viață a suceveanului.

Comentarii

EJExipt

31.12.2018 14:37

Elton John is my favourite musician of all time. I’m encouraged to present for you this tour schedule. Check Elton John tour Oakland this link to get your best ticket for the retirement Elton John tour 2019.

Cliffuntob

08.01.2019 11:31

Joe Bonamassa is an acclaimed nation vocalist, so don't miss the likelihood to visit Joe Bonamassa tour dates 2019

EJsNemn

15.01.2019 07:57

Interested in HARD ROCK? How about KISS? They are on a tour at the moment all across the US&Canada. Visit KISS Tour Dates Anaheim to know more about KISS tour dates in 2019.

Adauga comentariu