FOTO Cei doi bărbați din Vatra Moldoviței loviți de un fulger se adăpostiseră sub un copac

La data de 26 iulie 2021, la ora 17.21, Secția 14 Poliție Rurală Vama a fost anunțată prin 112 de către Marian H., din comuna Vatra Moldoviței, despre faptul că socrul său și fiul acestuia au fost loviți de fulger, în timp ce coseau fânul pe terenul lor, de pe raza satului Ciumârna, în apropierea carierei de piatră.

Polițiștii s-au deplasat de urgență la fața locului, accesul spre locul respectiv făcându-se foarte greu, fiind vorba despre un drum montan. La fața locului au fost găsiți Mihai Radu H. (48 de ani), din comuna Vatra Moldoviței, respectiv pe fiul său minor, Lucian H., în vârstă de 15 ani.

Aceștia au povestit că, în timp ce coseau fânul de pe terenul lor, a pornit o ploaie abundentă cu trăsnete și fulgere, motiv pentru care s-au adăpostit sub un copac din apropierea fânarului lor.

La un moment dat, a trăsnit, iar fulgerul a lovit în copacul sub care cei doi bărbați se adăposteau. După ce și-au revenit, au observat faptul că prezintă arsuri la nivelul corpurilor, bărbatul la nivelul feței, a mâinilor și picioarelor, având hainele de pe el pe alocuri arse, iar minorul arsuri la nivelul spatelui, motiv pentru care au solicitat sprijin membrilor de familie, care ulterior au apelat 112.

Victimele au primit un prim ajutor medical la fața locului de la personalul de pe ambulanță, ulterior au fost transportate cu ajutorul unui autoturism de teren până la DN 17, loc în care au primit alte îngrijiri medicale, fiind ulterior transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean Suceava pentru verificări amănunțite și tratament de specialitate.

Adauga comentariu