FOTO Cerbul devenit mascota municipiului Câmpulung Moldovenesc a murit după ce a căzut pradă braconerilor

Un câmpulungean a povestit într-o postare pe Facebook viața unui cerb, celebru printre localnici, ce și-a trăit zilele pe raza municipiului Câmpulung Moldovenesc până și-a dat ultima suflarea. 

Cerbul care s-a atașat de oameni și făcea deja parte din comunitate, a murit după ce în urmă cu câteva săptămâni ar fi fost împușcat de un om. 

„Povestea tristă cu un cerb fără stea în frunte

A trăit în pădurea de la marginea nordică a Câmpulungului un cerb.

A fost la începuturi curios. S-a apropiat mai întâi de livezile și grădinile oamenilor de la lizieră, apoi prinzând curaj a intrat în curți și, în toamnă, chiar și în oraș mâncând merele căzute din spatele blocului unde locuiesc.

Primăvara mai gusta lalelele, spre vaga iritare a gospodinelor, mai rodea crengile pomilor fructiferi, legumele de pe straturi.

Începuse chiar să <socializeze> cu gazdele de ocazie, care nici nu-l mai alungau.

Nici de câini nu-i mai era teamă.

Avusese însă naivitatea să se încreadă în oameni!

În toți!

Doar că unii nu sunt și nu pot fi oameni!

Nici vânători!

Doar braconieri mizeri!

Mascota cartierului a ieșit azi pentru ultima oară între case. Fusese împușcat probabil cu câteva săptămâni în urmă de către un... neom!

Rănit grav în spate, slăbit mai apoi de septicemie, a ieșit iar între case căutând siguranța pe care i-o oferiseră mai înainte oamenii.

Era însă prea târziu pentru el.

A fost odată un cerb prea încrezător în oameni”, a scris pe pagina sa de Facebook, Neculai - Marcel Flocea, din Câmpulung Moldovenesc.

 

Adauga comentariu