FOTO Complexul Cultural Sportiv din Șcheia, o investiție de două milioane de euro, a fost început și abandonat pentru că proiectul a fost realizat greșit

Complexul Cultural Sportiv din comuna Șcheia, poate singurul proiect notabil al primarului Vasile Andriciuc, demonstrează impotența administrativă a edilului șcheian.

Comuna Șcheia este cea mai bogată localitate din mediul rural al județului Suceava, însă este una dintre cele mai slab dezvoltate comunități din județul nostru. Dacă alți primari din Suceava au reușit să schimbe la fața localitățile pe care le condus, Vasile Andriciuc a transformat cuvântul dezvoltare într-o glumă foarte proastă.

Revenind la Complexul Cultural Sportiv ținem să facem câteva precizări. Proiectantul general este SC Pro Management Consulting SRL Iași, iar constructorul – SC Euro Est Group SRL Suceava, firmă care se ocupă de mai toate lucrările de pe raza comunei Șcheia. Începerea lucrărilor a avut loc la data de 15 octombrie 2020 și ar trebui să fie finalizate până la data de 14 octombrie 2022. Termen extrem de greu de îndeplinit la ora aceasta.

Complexul Cultural Sportiv este amplasat pe terenul dintre Școala Gimnazială „Dimitrie Păcurariu” și Biserica Sfântul Nicolae din satul Șcheia, comuna Șcheia.

Construcția, extrem de inedită, va fi realizată în baza unui proiect în valoare de 11 milioane de lei. Banii provin din fondurile Primăriei Șcheia, care nu a reușit să aducă toate utilitățile de bază în comună.

Complexul va avea 600 de locuri și în interior se vor putea organiza meciuri de volei, handbal, baschet sau tenis. De asemenea, în interior va funcționa și o minicameră de comerț.

Muncitorii au turnat anul trecut niște betoane, însă ulterior șantierul s-a închis deoarece proiectul a fost realizat prost.

S-a ajuns în această situație din cauza faptului că proiectul inițial a fost făcut prost, iar un colț al clădirii a fost proiectat în curtea Bisericii Sfântul Nicolae din centrul comunei Șcheia. Primăria Șcheia a încercat să găsească „înțelegere” la Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, însă fără succes.

Astfel, a fost luată decizia de a fi modificat proiectul inițial realizat taman de SC PRO Management Consulting SRL Iași, în schimbul sumei de 159.460 de lei (134.000 de lei + TVA), contract atribuit de asemenea direct. Care era firma potrivită pentru a repara o prostie?, chiar cea care a făcut-o. Cum Vasile Andriciuc este un gospodar desăvârșit, acesta nu a tras la răspundere firma ieșeană ci i-a mai atribuit direct un contract în valoare de aproape 115.000 de lei pentru a-și repara greșeala.

Toate aceste gafe, intenționate sau nu, demonstrează încă o dată că banii șcheienilor sunt prost administrați de către un primar care și-a dovedit limitele.

Adauga comentariu