FOTO Concursul „Răsună toaca-n cer” ajuns la a IX-a ediție

Bucovina este cunoscută în țară și nu numai pentru multitudinea de mănăstiri, biserici și obiceiuri creștine. Parohia Rotunda, din orașul Liteni, județul Suceava, a fost gazda concursului „Răsună toaca-n cer”, ajuns la cea de-a IX-a ediție.

Cei 55 de participanți au fost evaluați de către un juriu specializat.

Corul de copii din parohia Joldești, din județul Botoșani, au fost invitații speciali.

„Avem vreo 55 de candidați și noutatea anului acesta este participarea unui grup de copii din Joldești, Botoșani, condus de părintele paroh de acolo, care se străduiește să facă ceva foarte frumos și ceea ce au prezentat pe scenă puțin mai înainte a fost chiar cu totul deosebit, o cântarea religioasă și un cântec patriotic. (...)Premiile de anul acesta constau în diplome, medalii și sume de bani, pe care le acordă Centrul Cultural Bucovina”, a spus preotul Mihai Ursuleasa, paroh Rotunda.

„Toaca, sunetul toacei este o chemare la biserică, o chemare la rugăciune, o chemare la a fi mai buni și cred că e un moment în care trebuie să fim mai buni, mai blânzi, mai cu respect pentru tot ce este bun, frumos și cred că credința în Dumnezeu este un lucru important pe care ne unește pe toți”, a declarat primarul orașului Liteni, Tomiță Onisii.

 

La eveniment au participat sute de oameni care i-au admirat și apreciat pe copiii care duc tradiția bătutului toacei mai departe.

 

Adauga comentariu