FOTO Containere modulare, paturi, saltele, pături și cearșafuri aduse la spitalele din Suceava, Rădăuți și Siret

Astăzi, la Spitalul Județean Suceava, în prezența subprefectului județului Suceava, Daniel Prorociuc, a managerului Spitalului Județean Suceava, doctorul Alexandru Calancea, a locotenent colonelui Florin Crăciun, șeful STPS Suceava și a reprezentantului ISU Suceava, colonelul Filip Ciutac, a fost amplasată a patra construcție modulară, de tip container precum şi următoarele materiale de cazarmament: 300 de pături și 800 de cearșafuri.

Ulterior, la Rădăuți în prezența managerului Spitalului, Traian Andronachi, a fost amplasată a doua contrucție ușoară din elemente modulate și elementele de cazarmament: 15 paturi, 15 saltele, 15 pături și 15 cearșafuri.

La Spitalul Siret în prezența primarului orașului, Adrian Popoiu, au fost predate următoarele elemente de cazarmament: 10 paturi, 10 saltele, 10 pături și 10 cearșafuri.

Acestea provin din rezerva de stat a României și au fost obținute în urma solicitării adresate de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, Administrației Naționale a Rezervelor de Stat.

Construcțiile modulare sunt racordate la curent electric, sunt dotate cu instalații de climatizare. Fiecare container poate fi prevăzut cu paturi, formând noua zonă de triere a bolnavilor COVID-19.

În construcțiile modulare se va face primirea pacienților, înregistrarea, testarea și triajul acestora.

Aceste unități modulare vor funcționa ca puncte de triaj în județul Suceava, la toate unitățile sanitare suport covid, pentru pacienții infectați cu noul coronavirus.

„Mulțumim Guvernului României pentru acest ajutor acordat în triajul pacienților infectați cu SARS COV 2”, a transmis subprefectul Daniel Prorociuc.

Adauga comentariu