FOTO Contrabandist reținut de polițiști după ce a ajuns cu un transport de țigări din Grănicești până în Vatra Dornei

La data de 12 iulie 2021, în jurul orei 12.45, un echipaj de poliție rutieră a oprit regulamentar pe strada Podu Verde din municipiul Vatra Dornei un autoturism Mercedes.

După verificarea documentelor prezentate de șofer, s-a constatat că acesta este un bărbat de 54 de ani, din comuna Grănicești. În mașina condusă de individ, polițiștii au observat mai multe pachete cu țigarete de proveniență extracomunitară.

Astfel, autoturismul a fost dus la sediul Poliției municipiului Vatra Dornei, pentru o verificare amănunțită, în interiorul acestuia fiind găsite ascunse, dar și pe bancheta din spate a vehiculului, 2.489 de pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, cu o valoare de circa 27.500 de lei.

Dosarul a fost preluat de către lucrătorii din cadrul Biroului de Investigații Criminale Vatra Dornei, care fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere, colectare, transport, preluare de mărfuri care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă.

Autoturismul în valoare de circa 5.000 euro a fost indisponibilizat.

Polițiștii au emis ordonanță de reținere pentru 24 ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă față de bărbatul de 54 de ani, acesta fiind introdus în arestul IPJ Suceava.

Adauga comentariu