FOTO Crâșma în care a băut șoferul implicat în accidentul mortal de la Hârtop a fost închisă de polițiști

În urma accidentului mortal produs la mijlocul săptămânii, pe raza localității Hârtop, s-a descoperit că unul dintre șoferii implicați în nefericitul eveniment rutier a consumat băuturi alcoolice la SC Babilon Best SRL.

Din verificările făcute de polițiști a reieșit că, la data de 17 ianuarie 2022, la ora 13.00, localul a fost deschis de către un angajat din satul Hârtop și a funcționat în regim de bar până după miezul nopții, la ora 01.00. În noaptea respectivă, în bar s-au aflat mai mulți clienți care au servit băuturi alcoolice.

Deoarece SC Babilon Best SRL nu a respectat prevederile Anexei nr. 3 la H.G. 34/2022 raportate la Lg. 55/2020 a fost sancționată contravențional cu suma de 7.000 de lei și aplicată măsura complementară a închiderii temporare pe o perioadă de 30 zile.

Amintim că, la data de 18 ianuarie 2022, în jurul orei 01.25, Ionel Leonte (50 de ani), din comuna Hârtop, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Golf pe strada Nicolae Iorga din localitatea de domiciliu, pe direcția DJ 208C - strada Cimitirului, a pătruns pe contrasens, după care virat la dreapta pentru a parca în fața locuinței sale, însă din cauză că nu s-a asigurat a fost acroșat de către autoturismul Volkswagen Passat condus de către Vasile Grădinariu (21 de ani), localnic, care se deplasa în aceeași direcție.

În urma accidentului a rezultat decesul lui Ionel Leonte și rănirea ușoară a lui Grigore Grădinariu (18 ani), tot din localitate, pasager în Volkswagen Passat, care a fost transportat la Spitalul municipal Fălticeni, unde a fost diagnosticat cu TCC, fără a rămâne internat.

Vasile Grădinariu a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducere sub influența băuturilor alcoolice.

Adauga comentariu