FOTO Credincioșii suceveni nu se lasă impresionați de noul focar de infecție cu COVID-19 de la Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava

Astăzi, cu ocazia sărbătorii creștin-ortodoxă „Schimbarea la față”, sucevenii au demonstrat că nu se lasă impresionați de faptul că Mănăstirea „Sfântul Ioan cel Nou” de la Suceava este din nou focar de infecție cu coronavirus, participând la slujba desfășurată în curtea lăcașului de cult.

Din imagini se poate observa că unii credincioși păstrează o oarecare distanță socială, iar unii poartă mască de protecție.


Vă amintim că mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a devenit focar de Covid-19 după ce cinci călugări au fost testați pozitiv cu noul coronavirus și au fost internați în Spitalul Județean Suceava. Doi călugări au fost internați miercuri, iar ceilalți trei săptămâna trecută.

DSP Suceava a demarat o anchetă epidemiologică și au dispus testarea întregului personal de la mănăstire. Așezământul a fost închis, iar viețuitorii au intrat în izolare pentru 14 zile.

Din primele informații ale anchetei epidemiologice se pare că virusul ar fi ajuns la călugări de la enoriașii veniți la spovedanie. Pe de altă parte, în urmă cu zece zile Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava a găzduit slujba de întronizare a noului arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic Botoșăneanul.

Deocamdată autoritățile nu par să facă niciun demers pentru a-i identifica pe numeroșii suceveni care în ultimele zile au fost să se roage sau să se spovedească la Mănăstirea „Sf. Ioan cel Nou” Suceava.

 

Adauga comentariu