FOTO Cyberbullying-ul explicat de polițiști elevilor de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava

La data de 18 februarie 2021, lucrători din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – I.P.J. Suceava au desfăşurat o activitate de informare online cu elevii clasei a II-a din cadrul ŞCOLII GIMNAZIALE „MIRON COSTIN” SUCEAVA pentru prevenirea pericolelor la care sunt expuşi tinerii atunci când folosesc internetul, reţelele sociale şi jocurile online.

Internetul este una dintre tehnologiile cele mai provocatoare la nivel mondial, a redus consistent distanţele între utilizatori şi a permis oamenilor să comunice chiar dacă se află la mii de km distanţă unii de alţii, deschizând porţile unei noi lumi pentru utilizatori. Îmbunătăţind viaţa oamenilor, prin accesul facil la servicii diverse, acest tip de conectare permanentă aduce deopotrivă şi o serie de vulnerabilităţi şi expune utilizatorul la un spectru de ameninţări cu totul diferit. De la atacuri de tip „phishing” sau cu răscumpărare („ransomware”) la identitate furată, mediul ameninţării nu doar că evoluează, dar creşte şi în severitate.

Astfel, polițiștii de la nivelul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității – IPJ Suceava împreună cu Inspectorul şcolar pentru învăţământ primar, profesor Adriana Coţovanu de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, directorul Dumitru Moraru şi directorul adjunct Ancuţa Nadia Gulei au desfășurat acțiuni de conștientizare și responsabilizare a elevilor clasei a II-a  B din cadrul ŞCOLII GIMNAZIALE „MIRON COSTIN” SUCEAVA, în prezenţa doamnei învăţătoare Anna Ştefură la data de 18 februarie 2021. Activităţile s-au desfăşurat în cadrul Proiectului elaborat de către aceştia intitulat „Alege conştient!Trăieşte  în siguranţă!” . În contextul pandemiei, înâlnirea elevilor cu poliţistul şi cu factorii de conducere din sistemul de învăţământ s-a desfaşurat prin intermediul platformelor on-line care au permis interacţiunea acestora în timp real. 
 

Adauga comentariu