FOTO Doi ucraineni care transportau țigări de contrabandă au fost prinși de polițiștii de frontieră suceveni

La data de 23 ianuarie 2022, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au desfășurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, în zona de competenţă a sectorului.

Astfel, în jurul orei 20.00, un echipaj al poliției de frontieră a observat, la aproximativ 300 de metri de linia de frontieră, spre interiorul ţării, pe direcţia localităţii Climăuți, două persoane care transportau două colete voluminoase.

Polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea acestora, iar în urma acțiunii s-a reușit reținerea a doi cetățeni ucraineni cu vârste de 17, respectiv 19 ani.

Aceștia au fost duși la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor, iar în urma inventarierii celor două colete, a rezultat cantitatea de 998 de pachete cu țigări de proveniență ucraineană și Duty Free, în valoare de 11.700 de lei.

Țigările au fost confiscate, iar cei doi cetăţeni ucraineni sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă și trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Și poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Brodina au desfăşurat o activitate pe linia combaterii contrabandei cu produse accizabile. În data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 01.00, aceștia au descoperit, pe direcţia localităţii Lupcina trei colete cu țigări. În urma inventarierii baxurilor, a rezultat cantitatea de 3.480 de pachete cu țigări, de proveniență Duty-Free, în valoare de peste 41.000 de lei.

Și în acest caz, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, precum și pentru documentarea întregii activități infracționale.

Adauga comentariu